Peter Apelgren fick kämpa för kärleken Anna Mannheimer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Peter Apelgren och Anna Mannheimer har varit gifta i tio år.
Foto: Anna-Karin Nilsson

Anna Mannheimer var inte ett dugg intresserad av Peter Apelgren från början. 

Men inom loppet av två år hade de både gift sig och skaffat barn. Då de inte kunde få egna blev det adoption. 

- Det var väldigt få som sa grattis, berättar Peter nu. 

Att komikerna Anna Mannheimer, 47, och Peter Apelgren, 51, skulle bli ett par var inte helt självklart. De möttes när de jobbade med humorprogrammet "Rally" i P3. Men Peter var gift och hade barn så någon romans var det aldrig tal om.

 - Jag minns att efter sommaruppehåll så tänkte jag att vad kul det ska bli att börja jobba igen och få träffa Anna, berättar Peter för Allas.

 - Fast jag var inte alls intresserad. Peter var mycket mer övertygad och han fick jobba som ett svin, säger Anna.

Adopterade

 Och han lyckades. För inom ett år var de gifta och ytterligare ett år senare fick de dottern Olga, 9, som de adopterade från Kina efter att de inte lyckats få egna biologiska.

 - Det var väldigt få som sa grattis, berättar Peter. 

 I stället fick de tips om hur mycket mer det gick att göra i försöken att få biologiska barn.

Humorn gemensamt

 Men för familjen Apelgren Mannheimer är Olgas ursprung ointressant och för Peters söner Hector, 22, och Wilma är hon deras syster.

 - Ibland kryper Olga upp i mitt knä och säger: "Mamma, jag önskar att jag hade fått ligga i din mage." Då svarar jag: "Ja, det önskar jag också, men vilken tur att vi fann varandra ändå."

 Som person är Anna en kroniskt orolig själ medan Peter är mycket coolare. Men humorn har de gemensamt. Och att de varit gifta i tio år förstår knappt de själva.

"Kämpar hela tiden"

 - Tiden går så fort och mycket har handlat om att hålla ordning på kaoset här hemma med styvbarn och adoption och allt som varit. Jag kämpar hela tiden för att det ska vara så lugnt som möjligt, säger Anna i Allas.

 Just nu är både Peter och Anna aktuella med sin föreställning "Gift - ett livsfarligt ämne".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.