Peter Apelgren och Anna Mannheimer har varit gifta i tio år. Foto: Anna-Karin Nilsson
Peter Apelgren och Anna Mannheimer har varit gifta i tio år. Foto: Anna-Karin Nilsson

Peter Apelgren fick kämpa för kärleken Anna Mannheimer

Publicerad
Uppdaterad
Anna Mannheimer var inte ett dugg intresserad av Peter Apelgren från början.
Men inom loppet av två år hade de både gift sig och skaffat barn. Då de inte kunde få egna blev det adoption.
- Det var väldigt få som sa grattis, berättar Peter nu.
Att komikerna Anna Mannheimer, 47, och Peter Apelgren, 51, skulle bli ett par var inte helt självklart. De möttes när de jobbade med humorprogrammet "Rally" i P3. Men Peter var gift och hade barn så någon romans var det aldrig tal om.
- Jag minns att efter sommaruppehåll så tänkte jag att vad kul det ska bli att börja jobba igen och få träffa Anna, berättar Peter för Allas.
- Fast jag var inte alls intresserad. Peter var mycket mer övertygad och han fick jobba som ett svin, säger Anna.

Adopterade

Och han lyckades. För inom ett år var de gifta och ytterligare ett år senare fick de dottern Olga, 9, som de adopterade från Kina efter att de inte lyckats få egna biologiska.
- Det var väldigt få som sa grattis, berättar Peter.
I stället fick de tips om hur mycket mer det gick att göra i försöken att få biologiska barn.

Humorn gemensamt

Men för familjen Apelgren Mannheimer är Olgas ursprung ointressant och för Peters söner Hector, 22, och Wilma är hon deras syster.
- Ibland kryper Olga upp i mitt knä och säger: "Mamma, jag önskar att jag hade fått ligga i din mage." Då svarar jag: "Ja, det önskar jag också, men vilken tur att vi fann varandra ändå."
Som person är Anna en kroniskt orolig själ medan Peter är mycket coolare. Men humorn har de gemensamt. Och att de varit gifta i tio år förstår knappt de själva.

"Kämpar hela tiden"

- Tiden går så fort och mycket har handlat om att hålla ordning på kaoset här hemma med styvbarn och adoption och allt som varit. Jag kämpar hela tiden för att det ska vara så lugnt som möjligt, säger Anna i Allas.
Just nu är både Peter och Anna aktuella med sin föreställning "Gift - ett livsfarligt ämne".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag