Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg anklagas för hyckleri – försvarar skönhetsingreppen

Var en av artisterna i Allsång på Skansen på somras.
Peg Parnevik försvarar skönhetsingreppen efter anklagelserna om hyckleri.Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
Peg Parnevik visar sin förändring på Instagram, och lägger upp en gammal bild.
Pegs nya look

Peg Parnevik har ofta tagit ställning mot skeva kroppsideal för att vara en förebild – samtidigt har hon fått kritik för att själv göra skönhetsingrepp.

– Det är min personliga sak. Om jag skulle vilja göra botox, ett nosejob, eller ett boobjob, säger hon i podcasten ”Pillowtalk med Peg & Penny”.

Artisten Peg Parnevik, 24, döljer inte att hon har gjort skönhetsingrepp som injektioner med botox i ansiktet. I podcasten, som hon driver tillsammans med systern Penny Parnevik, berättar hon nu om anklagelserna om att gå emot sina egna värderingar om att älska sig själv.

– Det är därför jag aldrig har pratat om det, för jag tycker att det är min personliga sak. Om jag skulle vilja göra botox, ett nosejob, eller ett boobjob, det är som mina tatueringar, min ätstörning eller min träning, jag pratar inte om sånt för det har med mig själv att göra, säger Peg i podcasten.

Hon menar att det enda viktiga är att man själv är nöjd med sin kropp och inte gör ingreppen för någon annan.

– Om jag kollar i spegeln och känner: ”wow, jag älskar mig själv”, då var det väl värt det, säger Peg.

Penny Parneviks råd

Peg Parnevik säger att hon använt botox flera gånger, men att det inte händer ”varje månad”. Det är också viktigt att gå till seriösa kliniker och tänka igenom behandlingen noga, enligt Peg.

– Med skönhetsingrepp är det som tatueringar, du ska tänka igenom det hundra procent och vänta ett år, typ. Om du fortfarande vill är det klart att du ska göra det. 

Systern Penny Parnevik, 23, håller med och berättar att hon bara har gjort en mindre injektion i näsan, men att hon också funderat på skönhetsingrepp, som botox.

– När känslan blir starkare att jag vill göra det, då kommer jag att göra det, säger Penny i podden.

Slår tillbaka mot orden

Artisten och influencern Peg Parnevik blev ett känt ansikte genom familjens dokusåpa ”Parneviks” och har över 250 000 följare på Instagram. Hon är en förebild för många och när hon först berättade om botoxbehandlingarna sa hon att hon hållit tyst för att inte influera andra att göra samma sak.

Nu säger hon att det är tråkigt att bli kallad ”ofeministisk” för att hon ställer sig bakom skönhetsingrepp och smink.

– Då kan man sitta och argumentera allting. Varför tränar du så mycket om du älskar dig själv? Varför vill du bli av med din akne om du älskar dig själv? Kom igen, man är bara mänsklig, man vill kolla sig i spegeln och känna sig snygg och fin, säger ”Parneviks”-profilen.

Expressen har sökt Peg Parnevik.

https://www.instagram.com/p/B5BQBV1nQ7J/

Det här hände under 2010-talet

SD:s uppgång, terrordåd och flyktingkrisen dominerade nyheterna.

Snuskigaste tv-serierna att streama – för en het kväll

14 tips på HBO, Netflix och Viaplay

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.