Pappalivet gav Ola Salo frid i sinnet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Cornelia Nordström

Ola Salo byter Malmö mot Stockholm - och tar med sig sin familj. 

Pappalivet har inneburit stora förändringar för sångaren. 

- Jag har slutat oroa mig, säger han till EXTRA.

I september gjorde The Ark sin sista spelning någonsin, efter 20 år som band. I dag är sångaren Ola Salo, 34, solo - men har aldrig haft så många stora projekt som nu.

 I januari dyker han upp som en av coacherna i TV4:s nya talangprogram "The Voice Sverige", och senare i vår gör han huvudrollen i musikalen "Jesus Christ superstar" i Stockholm.

 Dessutom har han en ettårig dotter som kräver hans uppmärksamhet.

Inte tid

 - Pappaskapet har gjort mig mer effektiv. Förut la jag en oerhörd massa energi på att vela inför beslut och oroa mig för vad folk tyckte om mig. När man blir förälder har man inte tid att älta tankar kring jobb dygnet runt, säger han till Extra.

 Sedan 16 år tillbaka bor Ola Salo i Malmö. Men under tv-inspelningen och uppsättningen på Göta Lejon nästa år kommer han att byta hemadress till huvudstaden.

 Hustrun Anneli, 40, och lilla Judith följer med.

 - Vi blir en ambulerande familj. Vi kommer att ha ett boende här. Jag har alltid gillat Stockholm, så det känns kul.

 Han har inte börjat sakna The Ark än. Tvärtom så har relationen till de övriga medlemmarna i gruppen blivit närmare sedan uppbrottet.

"Mycket kontakt"

 - Vi har ganska mycket kontakt. Man blir kompisar på ett annat sätt när man inte längre är kollegor. Nu hade vi aldrig så jättemycket konflikter i The Ark, men det har blivit mer avslappnat, säger Ola Salo.

 Något nytt band tror han inte att han kommer skaffa. Däremot kan han tänka sig att bli pappa igen:

 - Skulle vi få fler barn så skulle jag tycka det var jättekul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.