Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Olindas äktenskap med Patrick är över

Konstnären är aktuell med boken ”Olinda's Booty: How to get the perfect ass”.
Patrick och Olinda delar en av sina privata bilder.
Olinda gjorde avtryck när hon medverkade i ”Paradise hotel” 2004.
Foto: FOTO: JOHANNA LINDFORS/TV4 / TV4

I över 13 år har Olinda och Patrick Castielle levt ett liv på resande fot, fyllt av sex, andligt sökande och galna äventyr.

Men i en intervju med Expressen avslöjar makarna att de inte längre är ett kärlekspar.

– Allt det här dramat och energin gör en helt slut, säger Olinda Castielle.

Olinda Castielle, 42, fick sitt stora genombrott i realityserien ”Paradise Hotel” 2004, där hon stack ut med sin färgstarka och frispråkiga personlighet. Det var också där Olinda mötte mannen hon senare skulle gifta sig med, Patrick Castielle, 45, som hon beskriver som sin själsfrände.

– Jag och Patrick har inte varit gifta på det sättet som ni tror. Men vi har varit kosmiskt och universellt gifta i tusentals år, säger Olinda.

Paret har blivit omskrivna för sitt alternativa levnadssätt, de har valt att lämna Sverige och bo i länder som Indien och Thailand. Olinda och Patrick är också hängivna yoga- och tantrautövare. De har delvis försörjt sig på en hemsida med pornografiska bilder – själva ser de sig som konstnärer.

– Vi flyttade utomlands för att vi höll på att kvävas i Sverige. Jag har aldrig varit intresserad av kändisskap. Då hade jag varit kvar i Sverige, slagit mynt på det, och sjungit i ”Bingolotto”. Typ blivit Carolina Gynning eller något. Men det är inte det jag är intresserad av, säger Olinda.

Men efter över 13 fantastiska år tillsammans är Olinda och Patrick inte längre ett kärlekspar, ett beslut de landade i för åtta månader sedan.

– Vi är inte ett par längre på den delen att vi är ett kärlekspar. Sen kan jag inte svara på om vi kommer att bli ett par en dag igen. Just när vi bästa vänner, själsfränder och kompanjoner. Jag älskar Patrik med hela mitt hjärta. Jag kan inte tänka mig att inte ha Patrick i mitt liv, säger Olinda.

Patrick Castielle och Olinda.

Paret bor fortarande ihop 

Olinda berättar att de fortfarande bor ihop, men att det finns stora olikheter i hur de vill att en relation ska se ut.

– Jag är naturligt monogam. Patrick not so much. Man ska helst vara ärlig med vem man är där. Jag accepterar att olika människor är på olika sätt. Det är okej, säger hon och fortsätter.

– Jag älskar inte många människor. Men när jag älskar någon så älskar jag någon hundra procent. Det är ovillkorlig kärlek. Då spelar det ingen roll hur mycket skit man går igenom, man är där för varandra.

Olinda menar att båda hon och Patrick är känsliga själar och att de har sårat varandra.

– Han är den som jag litar på absolut mest – och har skadat mig mest. Jag har säkert skadat honom mest också. Vi har gått igenom de mest sjuka sakerna tillsammans och kan man överleva det vi har gjort tillsammans så kan man nog överleva allt, shit jag blir nog lite rörd nu, säger hon och fortsätter:

– Vi nästan slåss på något sätt, allt det här dramat och energin gör en helt slut efteråt. De flesta människorna skulle inte orka. Vi har en väldigt tuff jargong med varandra och pratar på varandra på ett väldigt ironiskt och sarkastiskt sätt. Ibland kanske det går till överdrift. Men det finns alltid en sjuk humor bakom allt det.  

Olinda: Patrick vill leva i flersamhet

Till skillnad från Olinda är Patrick mer öppen för flersamhet, och trivs inte längre med den monogama normen.

– Jag tror inte på att vara ihop. Det tvingar mig in i något som inte stämmer överens med min verklighetsuppfattning. Jag har delat min tid med Olinda så länge jag har känt för att göra det, ändra fram tills nu. Det är ett val jag gör, en känsla jag följer, säger han och fortsätter:

– Om du känner för att lämna den människa du älskade i går, lämna den människan. Om du känner för att träffa någon annan, träffa någon annan. Alla idéer och regler du har som gör dig olycklig, kasta dem och spola ner dem i toaletten omedelbart. 

Patrick förklarar att han och ex-hustrun har en djup samhörighet, trots att de vill olika saker.

– Jag kan inte säga att jag älskar Olinda, eller att jag hatar Olinda. Hon bara är. Lika naturligt för mig som att andas.

Olindas bok ”Olindas Booty”

Barnplanerna för Olinda Castielle

Olinda har nyligen fyllt 43 år, och har inte stängt dörren för möjligheten att få barn. Men det har Patrick i nuläget.

– Jag kanske skaffar barn en dag, han kanske. Jag vet att han har sagt ganska hårt att han inte vill ha barn. Men allting förändras. Man kan aldrig veta, säger Olinda.

Just nu satsar Olinda på att förverkliga andra drömmar, som att lansera musikprojektet Kult af Venus samlingsalbum. Musiken beskriver hon som ”ljus och mörk på samma gång.” 

– Vissa människor kommer att bli sexuellt upphetsade, vissa blir rädda när de lyssnar. Vissa blir äcklade, upprörda, börjar gråta. Andra har nästan gått in i orgasmer, det är väldigt djup musik, säger hon.

Samtidigt är konstnärinnan aktuell med boken ”Olinda's Booty: How to get the perfect ass”.  

– Det har blivit en hype kring att ha en stor rumpa och fin rumpa. Jag är inte så mycket inne på att den ska vara stor utan att den ska vara fast och fin, säger hon och fortsätter:

– Storleken avgör man ju själv hur stor man vill att den ska vara. Ju mer jobb man lägger på den, desto större blir den. Som med allting i livet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.