Britney Spears har fortfarande inte rätt att fatta egna ekonomiska beslut. Foto: John Shearer
Britney Spears har fortfarande inte rätt att fatta egna ekonomiska beslut.  Foto: John Shearer

Nya mardrömmen för Britney Spears

Publicerad
Uppdaterad
Britney Spears tycks ha fått ordning på både sin karriär och sitt privatliv.
Men fortfarande har stjärnan inte laglig rätt att bestämma allt om sitt liv och föräldrarna vägrar låta henne vittna i en rättegång mot sin mamma.
- Hon är mentalt inkapabel att vittna, säger Britneys mamma Lynne Spears.
Allt verkar rulla på bra för Britney Spears, 29. Hon har gjort en lovande comeback och hennes förhållande med Jason Trawick kilar på stadigare än någonsin. Men stjärnan får inte göra några finansiella beslut själv, det är fortfarande hennes pappa Jamie Spears som har kontrollen. 2008 omyndigförklarades Britney Spears av en domstol efter att hon brutit ihop mentalt.

Rentvå sitt namn

Nu rivs de gamla såren upp igen när Sam Lufti, stjärnans före detta managern, stämmer Britneys mamma. Lynne Spears skrev en bok för två år sedan, där hon bland annat anklagade hon Sam Lufti för att ha drogat och tagit kontrollen över Britneys liv. Nu vill Sam Lufti rentvå sitt namn. Men trots att det är Britney Spears som anklagelserna handlar om får hon inte vittna i rättegången.
- Hon är mentalt inkapabel att vittna, säger Britneys mamma enligt National Enquirer.
Ett annat bakslag för Britney Spears är att hon inte kan gifta sig. Sångerskan har enligt Nation Enquirer inte laglig rätt att ingå äktenskap. I alla fall inte så länge hon är omyndigförklarad. Och så verkar hennes föräldrar vilja att det fortsätter att vara, skriver tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag