Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu lämnar Sofia New York för Carl Philips skull

Sofia Hellqvist flyttar tillbaka till Stockholm för prinsens skull. Foto: Olle Sporrong
Prins Carl Philips nya kärlek Sofia Hellqvist lämnar jobbet som yogalärare i New York för Sverige.
- Hon flyttar hem för att satsa på kärleken, avslöjar en vän till Sofia.

FAKTA

Vad tycker du om prinsens nya kärlek?


Alex Schulman, 33, medieprofil
– Jag tycker att det är fantastiskt! Jag var på semester
i Thailand och läste om detta
i Expressen och skrek: ”Det kan inte vara sant!” Och så ringde jag runt och frågade om det var sant. Jag tror jag höll på en halv dag. Vilket par!

Isabella Löwengrip, 19, bloggerska.
– Han verkar ju gilla brunetter, det är lite tråkigt för oss blondiner. Jag kan irritera mig på att det varit ett himla snack om att Victoria inte kunde ha en kille som hade ett gym medan Carl Philip kan träffa en utvikningstjej utan att det protesteras.  Personligen tycker jag att han ska gå tillbaka till Emma Pernald, jag har alltid gillat henne.

Katrin Zytomierska, 32, programledare
– Jag tycker att det är roligt om prinsen är lycklig. Det känns väldigt larvigt att lägga värdering i det faktum att han är prins. Han är en vanlig kille som ska få vara ihop med den han vill.  För mig spelar det verkligen ingen roll vad hans flickvän har för yrke eller om hon tycker om att visa upp sig lättklädd.

Micael Bindefeld, 50, festfixare

– Det finns ett ordspråk som lyder: ”Du vet vad du har men inte vad du får”. Jag tycker att Emma Pernald har allt han behöver.

Efter att prinsens utpekade flickvän Sofia Hellqvist, 25, medverkade i ”Paradise hotel” 2005 lämnade hon hastigt landet och flyttade till New York. Där har hon jobbat som modell och yogalärare på den framgångsrika yogastudion Yoga to the people som ligger på tredje avenyn på Manhattan i New York.
Svenska Sofia har snabbt blivit en mycket populär instruktör på yogastudion och en av företagets ansikten utåt. Hon ingår numera bland annat i yogastudions reklam på nätet och i en videofilm där hon är filmad under ett yogapass.
I höstas lämnade Sofia New York tillfälligt för att förverkliga en dröm – hon reste hon till Ghana i Afrika för att volontärarbeta.
– Jag siktar alltid väldigt högt i vad jag än gör. Just nu siktar jag på att tillägna min tid till andra, arbeta i Afrika en tid. Kanske få en egen yoga-studio sa småningom. Mitt liv kan ändras på en dag och jag tycker det är lite av tjusningen i det hela. Man kan drömma men I never really know, sade Sofia till tidningen Dalademokraten i en intervju i fjol.

Återvänder till Stockholm

Och nu ser det ut som om yogalärarens liv åter har tagit en ny vändning. En vän avslöjar att Sofia vill återvända till Sverige och Stockholm för Carl Philips skull.
– Hon flyttar hem för att satsa på kärleken, berättar Sofias vän för Fredag.
Enligt uppgifter till Fredag har Sofias familj vetat om romansen ett bra tag. Även kronprinsessan Victoria har känt till kärleksaffären en tid.
Fotografen Tony Kollberg, som själv beskriver sig som den som ”upptäckte” Sofia som modell en gång i tiden, säger att prinsens nya käresta absolut inte är någon skandaltjej eller en golddigger.
– Kungafamiljen kan vara stolt, säger han.
Även Sofias klasskamrater från gymnasiet beskriver
Sofia som en tjej som imponerar.
– Sofia är en väldigt gullig tjej, ödmjuk och fin på alla sätt och vis. Jag har stor respekt för henne, säger klasskamraten David Berglund.
– Hon blir en väldigt vacker prinsessa, helt klart.
– Jag blev mer förvånad att hon var med i ”Paradise hotel” än att hon är ihop med prinsen, säger en annan klasskamrat, Moa Andersson.
– Hon har det där lilla extra. Men hon är samtidigt en ordentlig tjej. Det har hon alltid varit. Hon passar in i den miljön, fortsätter hon.

Hittat kärleken

Enligt vänner till Carl Philip är prinsen glad över att han har träffat en så gullig tjej som Sofia. Vännerna beskriver henne som en vitamininjektion.
Även Sofias kompisar gläds åt att hon har hittat kärleken
i Carl Philip. Att han han råkar vara Sveriges prins spelar mindre roll.
– Sofia hänger med Hollywoodstjärnor så den svenska prinsen är inte den coolaste de hört talas om. Jag tror snarare att hon gillar att han är en trygg person, säger en av Sofias vänner till Fredag.