Anna Anka och Paul och har en lång och konfliktfylld historia. Nu är de vänner igen. "Vi måste fokusera på vår son". Här syns de på en bild från augusti 2009. Foto: Jonas Eriksson
Anna Anka och Paul och har en lång och konfliktfylld historia. Nu är de vänner igen. "Vi måste fokusera på vår son". Här syns de på en bild från augusti 2009.  Foto: Jonas Eriksson

Nu har Anna Anka slutit fred med Paul

Publicerad

Då: Pistolhot, besöksförbud och öppet krig i tidningarna.

Nu: Har slutit fred och är nyblivna grannar i Ventura.

- Vi måste fokusera på vår son, säger Anna Anka till EXTRA.

När skilsmässan mellan Paul, 71, och Anna Anka, 41, briserade i december 2009 var det få som trodde att de någonsin skulle kunna befinna sig i samma rum igen.

Polisen kallades gång på gång till parets hus i Ventura. Anna hävdade att Paul hotat henne med pistol och den legendariske sångaren påstod med att hustrun slagit honom blodig.

Paret förde ett offentligt psykkrig i tidningarna och Anna ansökte om besöksförbud.

För sonens skull

I dag, nästan tre år senare, har exmakarna äntligen slutit fred. De pratar i telefon och gör sitt bästa för att sonen Ethan ska få en så trygg uppväxt som möjligt.

- Jag vet själv hur det var med min första man, det går inte och kommer aldrig att funka. Därför är det skönt att Paul har kunnat ta det steget, säger Anna till Extra.

- Vi måste fokusera på vår son.

Den förra "Svenska Hollywoodfruar"-stjärnan ångrar i dag att de kastade skit på varandra i offentligheten. Nyligen köpte hon till och med ett hus i Ventura där Paul fortfarande bor kvar.

- Vi bor bara ett stenkast ifrån varandra. Han ringde i går och sa att om han står på sin balkong så kan han vinka till mig, säger Anna.

Paul Anka bekräftar för Extra.

- Allt är fint, vi har en bra relation i dag men jag lever i min värld och hon lever i sin. Vi träffas inte mer än när vi lämnar eller hämtar Nathan, säger han och fortsätter:

- Vi har en relation på grund av honom.

Med i tv igen

Svenskan är just nu aktuell i specialprogrammet "Så blev vi Svenska Hollywoodfruar" som sänds efter årsskiftet. Tillsammans med Gunilla Persson, 54, och Maria Montazami, 47, berättar Anna om hur hon första gången kom till USA.

- Jag hoppas att folk ska få en annan uppfattning om vem jag är, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag