Tv-kocken Tina Nordström har skurit ner på saker som stjäl för mycket energi. Foto: Ylwa Yngvesson
Tv-kocken Tina Nordström har skurit ner på saker som stjäl för mycket energi. Foto: Ylwa Yngvesson

Nu bestämmer Tina Nordström allt själv

Publicerad
Uppdaterad
Tina Nordström har vänt hem till i det huset hon växte upp i. Hon har skurit ner på resor och på medarbetare.
- Det mesta sköter jag själv, vilket gör att jag är mer närvarande, säger hon till Gourmet.
Tv-kocken Tina Nordström, 37, har sett över sitt liv. Hon har flyttat in i sitt föräldrahus i ­skånska Ramlösa och skurit ner på saker som stjäl för mycket energi.
- Tidigare blev det mycket resande fram och tillbaka för intervjuer, fotograferingar och annat. Nu får alla komma hit i stället, säger hon till Gourmet.
Tina har också gjort sig av med sin manager och bestämmer nu allting själv.
- Det var ett stort steg att ta, men väldigt skönt. Givetvis har jag kloka människor i min närhet att rådfråga, men det mesta sköter jag själv, ­vilket gör att jag är mer närvarande.

Omgjort till kontor

Barndomshemmet är omgjort till kontors­lokaler. Själv har hon sitt eget i föräldrarnas gamla sovrum.
- Så här har jag sprungit omkring både snorig och tandlös, säger hon.
Här lever Tina, enligt sig själv, ett väldigt vanligt liv.
- Jag lämnar barnen på dagis vid åtta-nio­tiden. Sedan åker jag till kontoret, det är skönt att kunna styra sin egen tid.
Samma inställning har tv-kocken till vardagsmaten.
- Det blir färdigköpta köttbullar hos oss också ibland. Min ­kärlek till mat är förvisso stark men vardagen är ju inte alltid så rolig. Ibland har jag varken tid eller ­inspiration.

Lusten som driver

Annars är det platser och människor som inspirerar och lusten som driver. Ett tydligt exempel på det är hennes ­medverkan i "Let's dance".
- Alla avrådde mig från att vara med. Jag tackade faktiskt nej flera gånger, men lusten tog över. Så det är klart att det var skönt att få knäppa alla skeptiker på näsan när jag gick och vann hela tävlingen!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag