Nour El Refais uppgörelse med Henrik Schyffert

Henrik Schyffert och Nour El Refai har fått barn: ”Jag älskar dig”.
”Sami är här”, skrev Nour El Refai på Instagram 28 oktober.
”Ingen av oss ser någon anledning att flytta ihop”, har Nour El Refai sagt i ETC.
Foto: Stella Pictures
Henrik Schyffert har två söner sedan tidigare, 17 och 20 år gamla.
Foto: STELLA PICTURES
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Nour El Refai och Henrik Schyffert tänker inte flytta ihop, trots att de är nyblivna föräldrar.

El Refai har tidigare berättat om skälet bakom att paret valt att inte slå sina bopåsar samman.

– Ingen av oss ser någon anledning att flytta ihop. Om vi älskar det här, varför ändra på det? säger hon i en intervju med ETC.

Komikerna och skådespelarna Nour El Refai, 31, och Henrik Schyffert, 51, har fått sitt första barn tillsammans. Nour El Refai kallar det ”kärlek vid första ögonkastet”.

”Sami är här. Jag älskar dig med hela mitt hjärta. Men också med en del av mitt hjärta jag inte visste att jag hade”, skriver hon till en Instagram-bild från BB.

https://www.instagram.com/p/B4KDnKvp9QQ/

Så träffades Nour och Henrik

De folkkära komikerkollegerna har varit ett par i drygt sex år, men känt varandra som kolleger längre än så.

När Nour El Refai och Johan Glans gästade Mårten Andersson i ”Raw comedy-podden” berättade El Refai att det var en gemensam vän som parade ihop henne och Schyffert över en middag. 

– Jag vet att Henrik haft ett gott öga till dig länge. Det är sådant man pratar om, avslöjade Johan Glans. 

I över två år höll paret sin relation för sig själva, vilket krävde en del hemlighetsmakeri.

– Det var ändå ballt att vi lyckades hålla det hemligt så jävla länge. I över två år var det ingen som visste något. Det var kul, man sågs på olika destinationer i världen, sa hon i podcasten.

Schyffert och El Refai visade sig officiellt som ett par 2015 – men då hade de redan varit tillsammans ett bra tag i hemlighet.
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Men trots att paret har varit tillsammans ett bra tag så har de valt att behålla sina egna boenden – och enligt Nour El Refai ändrar inte den nya familjesituationen på det. 

– Vi lever särbo. Sen bor vi ihop väldigt mycket ändå men vi har våra egna hem och det vill vi båda fortsätta ha, även om vi skaffar barn, sa hon i ”Raw comedy-podden” så sent som innan sommaren.

Nour El Refai menar att det är ”härligt och praktiskt” med två lägenheter. Paret bor nära och är ändå tillsammans stor del av tiden.

Nour om sin egen bostad: ”Lugn”

För Expressen har El Refai berättat att hon är mycket fäst vid sin hyresrätt i Traneberg i Stockholm, en fastighet hon bott i sedan 18 års ålder.

– Så fort jag kommer över Tranebergsbron känner jag mig lugn, har hon sagt.

Komikern har under perioder i livet kämpat med ångest och social fobi, något hon berättade om i hyllade scenföreställningen ”En komisk depression”. Tranebergs-tvåan blev hennes trygga borg, och under många år bodde hon där med sina katter Rosling och Jalmert (döpta efter professorerna Lars Jalmert och Hans Rosling). 

– Jag skaffade katter i en av de sämsta perioderna i mitt liv och det hjälpte mig, sa hon.

Dessvärre är Henrik Schyffert kattallergiker, och tvingas hålla sig på säkert avstånd från Rosling och Jalmert för att inte drabbas av sjukdomssymptom. I våras berättade djurälskaren Nour El Refai att katterna fått flytta hem till hennes mamma. Men särbo tänker hon fortsätta vara ändå.

– Ingen av oss ser någon anledning att flytta ihop. Om vi älskar det här, varför ändra på det? Det är möjligt att vi känner annorlunda om två eller fem år, men just nu är det perfekt, säger hon till ETC, och är också noga med att poängtera att upplägget fungerar för att hon ”har råd”.

Nour el Refai och Henrik Schyffert kommer inte skaffa en gemensam bostad – just nu.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Lever som bonusfamilj

Nour El Refai och Henrik Schyffert är inte kända för att hålla hårt på traditionella kärnfamiljsnormer. De har en åldersskillnad på nästan 20 år, lever som bonusfamilj, och El Refai är öppen med att hon dejtat både män och kvinnor i det förflutna. Men valet att inte bo ihop väcker ändå reaktioner.

Alla tycks inte ha lika lätt att förstå deras val – och det har gett upphov till diskussioner i sociala medier om för- och nackdelar med att bo ihop med sin partner. Somliga tycker det verkar vara en obekväm lösning när det finns små barn med i bilden, medan andra argumenterar för att det är modernt och positivt för jämställdheten.

Henrik Schyffert har två söner, 17 och 20 år gamla, från sitt tidigare äktenskap med författaren Bea Uusma, 53. Innan ex-makarna gick skilda vägar provade de att vara särbos, men efter en tid avslutades relationen och de började ha barnen varannan vecka.

Nour: ”Skilsmässor händer”

Nour El Refai berättar i ETC att hon har fått ett starkt band till sina bonusbarn, och att hon var mån om att gå försiktigt fram i början.

– Alla barn vill ju alltid att deras föräldrar ska vara tillsammans, men skilsmässor händer och det måste få ta tid. Vi har varit ihop i sex år men tog det jättelångsamt med hans barn. Jag hade väldigt stor respekt för deras familj som de har sedan innan, säger hon.

Om fyra månader ställer sig Nour El Refai på scen när ”Störst av allt” blir teaterföreställning. Rättegångsdramat av Malin Persson Giolito blev först Netflix-succé, och nu monolog. Föreställningen spelas på Rival i Stockholm hela våren 2020.

– Det kommer att vara jättesvårt och jättemaffigt, säger hon till SVT.

Expressen har varit i kontakt med Nour El Refai, som avböjer att kommentera.

I SVT-serien ”Landet lyckopiller” visar Nour El Refai sin kamp för att må bättre, och undersöker varför så många svenskar äter antidepressiv medicin. Serien har premiär 26 november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.