Douglas Murray spelar i NHL-laget San José Sharks och sägs vara Elin Nordegrens nya kärlek. Foto: All over press/Christoffer Hjalmarson
Douglas Murray spelar i NHL-laget San José Sharks och sägs vara Elin Nordegrens nya kärlek. Foto: All over press/Christoffer Hjalmarson

Nordegrens nya kärlek - svenskt NHL-proffs

Publicerad

Elin Nordegren, 32, och svenske NHL-stjärnan Douglas Murray, 32, har funnit varandra.

Tidigare i veckan festade de på nattklubben Rose i Stockholm tillsammans.

Enligt ögonvittnen satt de och kramades, men när Expressen når Murray är han hemlighetsfull.

- Vi är bara vänner, säger han.

I maj släppte tidningen People nyheten att Elin Nordegren åter var singel. Relationen med finansmannen Jamie Dingman tog enligt tidningen slut redan i januari. Nu är Elin Nordegren på plats i Sverige för att njuta av den svenska sommaren och en av dem hon umgås med är svenske hockeyspelaren Douglas Murray.

I början av juli sågs de äta middag tillsammans. I sällskapet fanns också golfstjärnan Jesper Parnevik och journalisten Alexandra Pascalidou, som efteråt bloggade om kvällen:

"Vi avslutade på V där någon töntig typ vid bordet bredvid sprutade champagne på alla. Det blev droppen", skriver Pascalidou.

Kramades öppet

Natten mellan onsdag och torsdag sågs Nordegren och Murray på nytt ute i vimlet, den här gången på nattklubben Rose i Stockholm. Enligt en källa med insyn tillbringade de tre timmar på nattklubben. De kramades öppet, enligt personer som var där, men få gäster verkade känna igen Elin trots att stället var fullt.

Hockeystjärnan bekräftar att han var på Rose med Elin.

- Ja, men jag har inga kommentarer på det, säger han.

Murray bor normalt i USA där han är back i NHL-laget San José Sharks men är hemma i Sverige under sommaren fram till augusti då sommaruppehållet är slut. Enligt Expressens uppgiftslämnare har Elin och Douglas träffats en kortare tid, vilket Douglas Murray inte förnekar. Men han vill inte gå så långt som att kalla det för dejting.

- Vi dejtar inte, vi har aldrig dejtat. Vi har gemensamma vänner. Vi har inte ens känt varandra ett par veckor.

Vad gillar du mest med Elins sällskap?

- Det är så klart massa positivt, annars skulle jag inte hänga med henne. Men när det gäller privatlivet har jag inget att säga.

"Bara vänner"

Douglas Murray säger att han och Elin bara är vänner.

Kan det bli något mer tror du?

- Jag har inga kommentarer till det.

Jesper Parnevik, som var den som sammanförde Elin Nordegren och hennes exmake Tiger Woods, bekräftar att han känner Douglas Murray och han och Elin har träffat hockeyspelaren vid ett par tillfällen.

Han säger sig inte veta om Elin och Douglas Murray är mer än vänner.

- Det tror jag inte. Men man vet ju aldrig.

Förtegen Pascalidou

Alexandra Pascalidou vill inte kommentera festkvällen med Elin Nordegren och Douglas Murray, som hon bloggade om.

- Jag kan inte prata om sådant, säger Pascalidou.

- Det handlar om tillit.

Robert Hållstrand, ägare till nattklubben Rose, är också för­tegen.

- Jag kommenterar ingenting om mina gäster, varken om de varit där eller inte. Det är en nattklubb och en nöjesverksamhet och jag vill inte prata om deras privatliv, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag