Jenny Östergren och Niklas Strömstedt gifte sig framför 120 gäster. Foto: Sara Strandlund
Jenny Östergren och Niklas Strömstedt gifte sig framför 120 gäster. Foto: Sara Strandlund

Niklas Strömstedt fick sin Jenny Östergren

Publicerad
Uppdaterad
TROSA. Här får Niklas Strömstedt sin Jenny Östergren.
Efter den stämningsfulla vigseln i går hyllades brudparet av vänner och familj.
- De är fantastiska, så fulla av kärlek. En "perfect match", säger Kristin Kaspersen.
Kolla in bröllopet i bilder här!

Artisten Niklas Strömstedt, 52, och TV4-profilen Jenny Östergren, 38, träffades 2008 och blev snabbt ett par. På nyårsafton friade de till varandra på Maria­berget i Stockholm med studio­mannen Henric von Zweigbergk och skivbolagskvinnan Camilla Bjering som vittnen.
I går blev Niklas och Jenny äkta makar på Bomans hotell i Trosa som paret abonnerat hela helgen. Bland de 120 gästerna fanns bland andra Niklas Strömstedts exfru Efva Attling med partnern Eva Dahlgren, programledaren Kristian Luuk och artisten Tomas Ledin. Agneta Sjödin, mamma till Strömstedts dotter Maja, var däremot inte där då hon var programledare för "Sommarkrysset" i TV4.

"Är fantastiska"

Gästerna passade på att hylla brudparet.
- De är fantastiska båda två. Raka, vackra och kärleksfulla, säger Kristin Kaspersen.
Niklas Strömstedts pappa, publicisten Bo Strömstedt, säger:
- Vi tycker mycket om bruden, brudgummen har vi tyckt om länge. Det här känns som en stor dag. Vi har inte tyckt illa om någon av Niklas fruar men just den här tycker vi särskilt mycket om.
Klockan halv fem klev brudparet in på den vackra innergården och mötte de väntande gästerna - Niklas Strömstedt i vit kaptensuniform med tillhörande mössa och Jenny Östergren i en enkel men elegant vit klänning. Bakom dem följde deras respektive döttrar.
Vigselförrättaren Fredrick Federley vigde dem vid en dekorerad stång med texten "Jenny och Niklas". När de sedan förklarade man och hustru utbröt ett fyrfaldigt leve och en rungade applåd.

Lamm till varmrätt

Sedan följde middag inomhus, bland annat räkcocktail och lammrostbiff med sparris och haricots verts, och ännu fler hyllningar.
- Vigseln var stämningsfull och full av kärlek, väldigt fin. Nu har vi fantastiskt trevligt, säger Tomas Ledin.
Artistkollegan Andreas Johnson berättar att det hölls många tal under festen.
- Det är så mycket kärlek att jag inte vet vad jag ska säga. Det är väldigt varm stämning.

Ekdal stod för musiken

Efter att middagen avslutats vid elva på kvällen följde en fest i hotellets bar.
För musikunderhållning stod TV4-profilen Lennart Ekdal och hans band Fuskrockarna.
- Jag ska lira röven av dem i kväll. Bara tuffa grejer, Rolling Stones, Joe Cocker och lite blues. Niklas tyckte det var en poäng att inte be någon av musik­polarna att ställa upp, det är ju roligare om vi kör, säger Ekdal, som också hyllade brudparet:
- Två gulliga intelligenta människor träffar varandra, det är väl perfekt?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag