"Någon försöker tjäna pengar på min graviditet", säger Laila Bagge om nakenbilderna som bjudits ut till försäljning. Foto: Olle Sporrong
"Någon försöker tjäna pengar på min graviditet", säger Laila Bagge om nakenbilderna som bjudits ut till försäljning.  Foto: Olle Sporrong

Nakenbilder på Laila Bagge till salu

Publicerad
Uppdaterad
Laila Bagge lät sig avporträtteras naken när hon var i nionde månaden.
Nu försöker fotografen sälja de sju år gamla bilderna till högstbjudande. Utan att fråga.
- Det är ytterst beklagligt att någon försöker tjäna pengar på min graviditet, säger hon upprört.
För sju år sedan väntade Laila Bagge barn.
I nionde månaden valde hon att låta sig porträtteras av en fotograf, naken men smakfullt arrangerat och med bysten skyld.
Nu har fotografen plötsligt hört av sig till ett flertal stora svenska medier för att sälja bilderna till högstbjudande. Utan att informera tv-stjärnan.

Överväger stämning

Laila Bagge har tagit mycket illa vid sig och kopplat in advokat - hon överväger stämning.
- Det är ytterst beklagligt att någon försöker tjäna pengar på en bild som togs under min graviditet för sju år sedan, säger tv-stjärnan till Expressen.
Hennes pr-kvinna, Lili Assefa, fortsätter:
- Bilderna har aldrig varit menade för någonting annat än privat bruk.
Fotografen Karl-Roland Schröter säger:
- Bilder för privat bruk finns inte för mig. I och med att Laila inte betalat för bilderna fick hon skriva på en modellrelease. Jag har rättigheterna till bilderna.
- Jag vill tjäna pengar och dela med mig av bilder på henne.

"Har bildrättigheterna"

Laila Bagge är upprörd och vill absolut inte att de publiceras?
- Det här är inget konstigt för mig. Men jag är ingen paparazzi. Jag har pratat med Laila och vi ska träffas nästa vecka och diskutera saken, säger Karl-Roland Schröter.
Tänkte du aldrig på att be Laila Bagge om klartecken?
- Jo, jag har frågat mig flera gånger om jag borde frågat henne först, men sen gjorde jag inte det för jag har bildrättigheterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag