Dolly Parton försvara sin guddotter Miley Cyrus och säger att folk inte hatr insett hur smart och talangfull hon är. Foto: Vanstory DebbieDolly Parton försvara sin guddotter Miley Cyrus och säger att folk inte hatr insett hur smart och talangfull hon är. Foto: Vanstory Debbie
Dolly Parton försvara sin guddotter Miley Cyrus och säger att folk inte hatr insett hur smart och talangfull hon är. Foto: Vanstory Debbie
Miley Cyrus uppträdande påp VMA har fått mycket kritik. Foto: Planet PhotosMiley Cyrus uppträdande påp VMA har fått mycket kritik. Foto: Planet Photos
Miley Cyrus uppträdande påp VMA har fått mycket kritik. Foto: Planet Photos

Miley Cyrus får stöd av gudmor Dolly Parton

Publicerad

Det har stormat runt Miley Cyrus under hösten.

Sångerskan har kritiserats för sina framträdanden och sin vågade stil.

Nu går stjärnans gudmor, countrystjärnan Dolly Parton, ut och försvarar sin guddotter.

- Det är inte lätt att vara ung. Det är svårt att veta vad man ska göra. Du måste nästan offra din själ bara för att få någonting gjort, säger hon till London Evening Standard.

Miley Cyrus väg från barnstjärna till världsberömd popidol har väckt starka känslor under hösten. Efter sitt framträdande på Video Music Awards, då hon twerkade bredvid Robin Thicke, var det många som ville uttrycka sina åsikter om stjärnan och hennes sätt att skaka av sig sin image som Disneystjärna.

Sinead O'Connor valde att skriva fem öppna brev till Cyrus där hon menade att hon blir utnyttjad av musikindustrin och Cher hackade på både dansen och sången under framträdandet. Samtidigt gick Beatles-stjärnan Paul McCartney ut till Cyrus försvar och sa att han definitivt hade sett värre saker än så.

Smart och talangfull

Nu får även "Wrecking Ball"-sångerskan stöd från sin gudmor, countrystjärnan Dolly Parton som tycker att Cyrus har fått oförtjänad kritik.

I en intervju med The Standard beskriver Parton sin guddotter som både smart och talangfull.

- Jag tror inte att folk verkligen förstår ännu vilken fantastisk sångerska och låtskrivare hon faktiskt är, säger Dolly Parton i intervjun och fortsätter:

- Jag har älskat henne genom åren och sett henne växa upp och jag har sett hur smart och talangfull hon är.

Miley Cyrus föddes i Nashville och är dotter till countryartisten och skådespelaren Billy Ray Cyrus som är en god vän till Dolly Parton och countrystjärnan har följt den 20-åriga artisten genom hela hennes karriär. Redan som 11-åring provspelade hon för en roll i "Hannah Montana" och tv-serien blev sedan hennes stora genombrott.

- Hon försöker bara att hitta sin egen plats och sina egna vingar och lära sig att flyga, säger Dolly Parton om den unga stjärnan.

Lägger sig inte i

Som gudmor berättar Dolly Parton att hon inte lägger sig i vilka val Miley Cyrus gör men att hon naturligtvis skulle komma med råd om hon blev tillfrågad.

- Om hon skulle behöva min åsikt om någonting så kommer jag naturligtvis att ge henne det och det har funnits tillfällen då vi har pratat. Men jag skulle aldrig drömma om att ringa henne och säga "Varför gör du det här?" eller " Du borde inte göra det här eller det där", säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag