Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Micke Leijnegard : "Jag hade inte varit en bra farsa tidigare"

Micke Leijnegard tycker att vänta med barn var det bästa beslutet han någonsin tagit. Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bil
"Mästarnas mästare"-profilen Micke Leijnegard hade aldrig tänkt
skaffa barn. Vändningen kom när han träffade sin nuvarande sambo Sanna.
- Jag hade inte varit en bra farsa tidigare, säger han till Extra.
Efter en lång pappa-ledighet är det snart dags för Micke Leijnegard, 45, att återvända som programledare för "Mästarnas mästare" för en tredje gång. Förra säsongen tvingades han lämna sonen Igor, då två månader, i Sverige, men den här gången tar han både barn och sambo med sig.
- Jag har aldrig rest med ett spädbarn förut, men jag hoppas det ska gå bra, säger han till Extra.

"Störst för mig"

- Och det ska bli otroligt kul med Ingemar Stenmark som är med i år, han är den i särklass störste för mig och slår Björn Borg alla dagar i veckan, fortsätter han. Micke med sambon Sanna. Foto: Bea Tigerhielm
Att skaffa barn har aldrig varit en prioritering i Mickes liv. Länge var han inne på att helt låta bli trots att hans egen familj tjatat på honom sedan 1986 i samband med att hans syster fick barn. Men efter att ha träffat Sanna Norell, 32, blev det slutligen verklighet - 23 år senare.
- Att vänta med att skaffa barn är det absolut bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Jag tror inte att jag hade varit en bra pappa tidigare, nu är jag en grym farsa, säger han.
Den världs-omvälvande förändringen som alla föräldrar pratade om uteblev dock. Samtidigt som Micke älskar sin son ser han inte barn som meningen med livet.

En kycklingmamma

- Jag har alltid ryggat tillbaka inför det tankesättet och nu när jag själv har barn så känner jag inte den där fullständiga förändringen. Det du får är ju en extremt besvärlig liten person som stör allt du vill göra, säger Micke.
- Det är som att vara vd för ett stort företag som man aldrig är ledig ifrån, fortsätter han.
Samtidigt som Micke har en ganska osentimental inställning till barn beskriver han sig som en riktig kycklingmamma.
- Jag kan bli alldeles kallsvettig när jag tänker på när Igor börja gå och råkar springa framför en buss. Nu har jag en livslång oro framför mig, säger
han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!