Michael Jacksons livvakter planerar att skriva boken "I försvar av kungen". Foto: ©2005 Ramey Photo (310) 828-3445
Michael Jacksons livvakter planerar att skriva boken "I försvar av kungen".  Foto: ©2005 Ramey Photo (310) 828-3445

Michael Jacksons livvakter: "Han älskade kvinnor"

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Michael Jackson ville ha ett normalt liv och brukade hångla med flickvänner i baksätet.
Stjärnans tre livvakter förnekar i en tv-intervju att popkungen skulle ha varit en pedofil.
- Han älskade kvinnor.
Mike Garcia, Bill Whitfield och Javon "BJ" Beard var Michael Jacksons livvakter de sista åren. I går berättade de i "Good morning America" om sin chef.
- Han var inte så knepig som folk tror. Jag skulle hellre vilja säga att han var annorlunda, säger Bill Whitfield.

"Ville leva ett normalt liv"

Trion, som planerar att skriva en bok ("I försvar av Kungen"), berättar om stjärnans möten i baksätet, om hångel bakom fördragna gardiner.
- Michael ville leva ett normalt liv.
Livvakterna är övertygade om att stjärnan inte var pedofil och menar att de som män och pappor borde ha märkt om något inte stod rätt till.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag