Michael Douglas berättar i en intervju med NBC:s Matt Lauer att cancertumören är borta. Foto: Peter Kramer
Michael Douglas berättar i en intervju med NBC:s Matt Lauer att cancertumören är borta. Foto: Peter Kramer

Michael Douglas: "Tumören är borta"

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Michael Douglas ser ut att ha besegrat strupcancern. Det berättar han glädjestrålande i en intervju som sänds i dag på amerikanska NBC.
- Tumören är borta. Jag känner mig lättad, säger han.
Michael Douglas, 66, strålar i intervjun med NBC:s Matt Lauer när han berättar de glada nyheterna.
- Tumören är borta. Men, du vet, jag måste göra kontroller varje månad nu, säger han i intervjun som sänds i tv-showen "Today" i dag och som bland annat People och Daily Mail har fått ta del av.
Michael Douglas berättar om sin optimism inför framtiden.
- Nu när tumören är borta, och vad jag vet om den här typen av cancer, så känns det som om oddsen är goda att jag har besegrat den.
Han erkänner att de senaste månaderna har varit "en vild resa".
På de senaste bilderna från Hawaii kan man se att Douglas blivit piggare och friskare.
Tillsammans med barnen Dylan, 10, Carys, 7, och hustrun Catherine Zeta Jones kastar han sig i vågorna.
Stjärnan har återfått sin vikt och berättar att han nu har fått tillbaka aptiten.
- Jag tappade runt 15 kilo. Och jag har fått tillbaka 5,5. Men jag menar, jag har ytterligare 10 kvar.

Tackar familjen

Han nämner stödet från familj och vänner som den största orsaken att han har klarat av den tuffa sjukdomsperioden, och säger att han värdesätter det mer nu.
- Den plötsliga kärleken från min familj, mina vänner och mina fans träffade mig mycket djupare än jag någonsin hade kunnat tro. Det gav mig en ny uppskattning av hur värdefullt det är med goda vänner och familj.
Michael Douglas cancer har tagit hårt på familjen. Catherine Zeta Jones berättade tidigt att hon inte klarade av att följa med till sjukhuset när maken skulle genomgå sina behandlingar, och hon har flera gånger varit nära att bryta ihop. Douglas har också sagts planera för sin egen begravning, även om han inte ville tänka på döden.
- Jag tänkte inte på det som liv och död. Jag såg det som en sjukdom att övervinna, har han sagt tidigare.

"Det är tredje akten"

Nu ser han fram emot att göra det bästa och mesta av resten av sitt liv.
- Jag fick en tidslinje på mitt liv. Jag är 66 nu. Du vet, jag är lycklig som har en mamma som är 88. Min pappa är 94. Jag får en bra känsla av de generna.
- Men det här är definitivt den tredje akten. Så man blir lite mer medveten om hur man tillbringar tiden som är kvar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag