Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mia Skäringers hån – mot Per Morberg

Mia Skäringer vinner Expressens satirpris Ankan
Mia Skäringer.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Mia Skäringer menar att Per Morbergs matlagning hade sett väldigt annorlunda ut i en annan miljö.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Skäringer publicerar en skämtteckning på Instagram där hon driver med manliga tv-kockar.
Foto: Instagram
Per Morberg.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Per Morberg.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Mia Skäringer och vännen Anna Mannheimer är trötta på att det bara är manliga kockar som får vara ohygieniska i matlagningsprogrammen.

I sin podcast ”Skäringer och Mannheimer” riktar komikerna en känga mot både ”Pluras kök” och Per Morberg.

– Per Morberg får ju lov att laga mat på ett sätt som man bara får om man är väldigt mycket överklass, säger Mia Skäringer i podcasten.

Det är skillnad på när män och kvinnor lagar mat i tv, menar humorskådespelaren Mia Skäringer och vännen Anna Mannheimer.

I duons podcast ”Skäringer och Mannheimer” driver de med hur det skulle se ut om de spelade in en egen version av ”Pluras kök”.

– Tänk om du och jag skulle ha en lägenhet där vi bjöd in gäster och stod in nån jävla sliten behå och röka ner filtret på en cigarett, säger Mia Skäringer och fortsätter:

– Man står och kliar sig lite i röven och sen stoppar man in några plommon i en fläskfilé.

Skäringer konstaterar också att det hade sett väldigt annorlunda ut om man flyttade över Per Morbergs sätt att laga mat i ”Vad blir det för mat?” från ett lyxigt kök till en arbetarklasslägenhet.

– Per Morberg får ju lov att laga mat på ett sätt som man bara får om man är väldigt mycket överklass. Med slickat hår och bor i en herrgård och har en fin fru och lite döttrar som florerar omkring lite krispigt. Om man tar hans matlagning, hur han slår skinkorna och det skvätter, och flyttar in det i Tabitas lägenhet, säger Mia Skäringer.

”Blir något helt annat”

Tabita är en av Skäringers humorkaraktärer, en tatuerande undersköterska från Karlskoga.

– Det blir något helt annat. Det är ingen som skulle laga mat kanske någonsin mer, när man sett det här programmet, säger Skäringer i podcasten.

Anna Mannheimer menar att det är en skillnad mellan könen, och inte bara mellan olika samhällsklasser.

– Det är klass – och nu kommer alla säga ”gud vad de håller på med män och kvinnor” – men det är också kön. Män får ju äckla sig och vara ohygieniska, håriga, slafsiga, geggiga, inte titta i ögonen, säger Anna Mannheimer.

– Du skulle aldrig kunna ha en kvinna som inte var fräsch och hade handskar och torkade av och plastade in. Det är en könsgrej.

Skäringer skämtar vidare med spaningen om manliga tv-kockar, genom att publicera en skämtteckning med en påhittad tidningsframsida.

”Skäringer Mannheimer om nya matlagningsprogrammet 'Svettigare än Morberg, naknare än Plura och fullare än Filip å Fredrik!'”, skriver hon i bildtexten.

https://www.instagram.com/p/B9CRZYFHnJw/?igshid=5s44i433eucv

Expressen har sökt Mia Skäringer för en kommentar.

Mia Skäringer: ”Folkkär tycker jag är vackert”

Mia Skäringer: ”Folkkär tycker jag är vackert”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.