Mia Skäringer tvingades att ställa in den gångna helgens föreställningar av succén "Dyngkåt och hur helig som helst" - efter att ha gått in i väggen. Foto: Robin Benigh
Mia Skäringer tvingades att ställa in den gångna helgens föreställningar av succén "Dyngkåt och hur helig som helst" - efter att ha gått in i väggen. Foto: Robin Benigh

Mia Skäringer om sin separation

Publicerad
Uppdaterad
Mia Skäringer tvingades att ställa in den gångna helgens föreställningar av succén "Dyngkåt och hur helig som helst" - efter att ha gått in i väggen.
Hon berättar i nya numret av magasinet Yourlife att hon parallellt med allt jobb nyligen har separerat från kärleken Danne.
- Jag känner mig... dålig, säger hon.
Mia Skäringer, vars bok "Dyngkåt och hur helig som helst" har sålt i över 150 000 exemplar och även blivit till en hyllad show som på kort tid har setts av 60 000 personer, skrev i måndags på sin blogg att hon gått in i väggen, och därför tvingades ställa in den gångna helgens föreställningar.
"Blev tröttare och nu ligger jag hos nära vänner. Gråter. Andas. Lyssnar på hjärtat som slår normalt igen", skrev hon efter att ha sjukskrivits av läkare.
I kommande numret av Yourlife berättar Mia Skäringer öppenhjärtigt att hon samtidigt med allt jobb även har separerat från sin sambo Danne, och om det dåliga samvetet, då hon inte känt att hon hinner med sina barn.

"Vi jobbar ihop"

Hur är den här separationen jämfört med din första?
- Det här är inte en separation på det viset. Jag och Danne försökte att göra på ett annat sätt, vi har haft skitmycket kul ihop. Vi tar en paus och sen får vi se, men eftersom vi jobbar ihop med min show så ses vi ju hela tiden. Vi försöker att vara människor nu, säger Mia Skäringer till Yourlife och berättar vidare att det nu är viktigt för henne att vara självständig. Och få tid att känna efter.
- Det känns sunt också ibland att trycka på pausknappen. Hur kunde man ha gjort i stället? Går det att reparera? Man stirrar sig så blind på sitt förhållande. Men var är människorna i det hela? Det är det som Danne och jag försöker se. Vi har ingen relation just nu. Vi tittar på varandra. Hör jag vad han säger?

Hade romantisk bild

Idealbilden är fortfarande att äktenskapet är lika med svaret på lyckan...
- Ja, jag har ju haft en oerhört romantisk bild av äktenskapet från början. Jag ville ha barn tidigt, gifta mig. Jag var den som friade till båda männen som har funnits i mitt liv. Fast det hann aldrig bli några bröllop. Och nu vet jag inte längre om jag någonsin kommer att vilja gifta mig. Tiden har liksom slipat ner det där, jag känner att det är ändå ingen som tror på det.

Sätter fokus på barnen

Nu är barnen Mias stora fokus, och hennes mamma har fått tjänstledigt ett halvår för att vara hos sin dotter och barnbarnen när dottern jobbar och är på turné.
- Jag vill ta mina barn under mina vingar nu. Lära dem att all separation inte är ett misslyckande. Det är jätteviktigt. För den skulden kämpar man ju med hela tiden. Jag känner mig... dålig, säger hon till Yourlife.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag