Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mia Parnevik avslöjar kärleksorgierna i lyxhuset

Jesper och Mia Parneviks fyra barn är utflugna ur hemmet – nu är de redo för nya äventyr och säljer huset.
Foto: ANDERS AHLGREN
En av Mia Parneviks spetskompetenser är att para ihop människor.
Foto: FOTO: TV3/LINUS HALLSéNIUS
Filip Lamprecht Kaspersen och Peg Parnevik hade sin första kyss på en hemmafest – inför sina föräldrar.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Douglas Murray och Penny Parnevik är nyblivna föräldrar till lille Atticus.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Erik och Carina Berg hade kanske inte blivit kära – om det inte vore för Mia Parnevik.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Erik och Carina Berg, Penny Parnevik och Douglas Murray, Elin och Tiger Woods – listan kan göras lång.

Kärlekssagor och nya barn har blivit till tack vare match-makern Mia Parnevik, som kallas för ”personlig Tinder” av maken Jesper Parnevik.

Nu säljer Parneviks lyxhemmet i Florida, platsen där det slagit otaliga gnistor.

– Vi har många kompisar som har blivit ihop. Jag gillar att föra samman människor, säger Mia Parnevik.

Jesper, 54, och Mia Parnevik, 51, har lagt ut sitt hus i Jupiter, Florida, till försäljning. Huset är 1 300 kvadratmeter stort och har en prislapp på drygt 100 miljoner kronor. 

Det gigantiska huset ”Casa Mia” har varit deras hem i många år och barnen Peg, 24, Penny, 22, Philippa, 20, och Phoenix, 18, har vuxit upp här. Mia Parnevik beskriver huset med orden ”bra energi”.

– Vi har alltid haft öppet hus. Vänner och bekanta har känt sig som hemma och tagit del av huset. Det är ett jättebra betyg, säger hon.

Parneviks gjorde sig kända för sin gästfrihet i TV3:s populära realityserie ”Parneviks” (2014-2018), där tv-tittarna fick ta del av familjens vardagsliv och när de tog emot kändisar i sitt hem. Många av gästerna var gifta par, som Björn, 70, och Margareta Ranelid, 69, Adam Pålsson, 31, och Celie Sparre, 32, – familjens före detta barnflicka.

– Det uppstod starka känslor, vi är fortfarande bästa kompisar med många vi lärde känna då, säger Mia Parnevik.

Parneviks finger med i spelet

Ofta öppnade gästerna upp sig kring sina relationer och gjorde intima avslöjanden.

– Det tog ett tag innan vi blev ihop, det berodde på massor av saker. Som att han hade en annan flickvän, berättade Edward Bloms, 49, fru, Gunilla Kinn, 48, i ”Parneviks”.

Men det är inte bara vänskapsband som har knutits hemma hos familjen Parnevik. Här har det hånglats på vilda fester, uppstått ljuv musik vid middagsbordet och kuckilurats i gästhuset.

Faktum är att Jesper och Mia Parnevik har haft ett finger med när det gäller en lång rad par som funnit varandra – Mia har rekord i att para ihop folk.

– Ja, det har vi absolut. Vi har många kompisar som har blivit ihop. Jag gillar att föra ihop människor, det är en kul grej, säger hon.

Jesper Parnevik berömmer hustrun för hennes förmåga att skapa gnistor mellan människor. 

– Mia är en sån där personlig Tinder. Det bara ”swajpas” hit och dit, säger golfproffset.

Mia Parnevik: ”Gillar att skryta om mina vänner”

Mia Parnevik spelade en viktig roll i kärlekssagan mellan programledaren Carina Berg, 42, och fotbollsspelande maken Erik Berg, 30, som träffades 2017. Båda är goda vänner till Parneviks sedan länge, och Erik Berg har berättat att han firat midsommar och nyår med familjen flera gånger.

– En fullständigt galen familj. Där finns inga ledsamheter, det är fullt ös hela tiden, har han tidigare sagt till Hallands Nyheter.

Erik Berg har avslöjat att han blev mycket förtjust i Carina Berg redan vid första ögonkastet.

– Som den där klyschan att ”man vet när man vet”. Det är något jag har upplevt som lite löjligt, men det är verkligen så. 

Mia Parnevik berättar att det ger henne en kick att sammanföra mysiga människor – och taktiken är att lägga in goda ord.

– Jag tycker om att skryta om mina vänner. Om jag vet att någon är singel och skulle passa ihop med någon, då vill jag berätta att personen är världens bästa. Det är roligt att se människor lyckliga, när det stämmer. Men ibland går det åt helvete också, säger hon.

Möjligen syftar Mia Parnevik på golfstjärnan Tiger Woods, 43, äktenskap med Elin Nordegren, 39. De lärde känna varandra när hon var barnflicka hos Parneviks, men äktenskapet totalhavererade när Woods otrohetsaffärer kom upp till ytan. Det blev löpsedlar världen över när hon jagade ut honom ur hemmet med en golfklubba.

Kyssen inför hela festen

Det var på en av familjen Parneviks nyårsfester i Florida som det tände till rejält mellan Peg Parnevik och Filip Lamprecht Kaspersen, 22, som i dag är sambos i Stockholm.

Han var där med sin mamma, Kristin Kaspersen, 50, vän till Mia och Jesper. Temat var 60/70-tal, Peg Parnevik var utklädd till Brigitte Bardot och på dansgolvet fick hon plötsligt upp ögonen för den unge Kaspersen. 

– Då sa jag till Penny att ”jag ska pussa honom i kväll, han ska vara min nyårskyss” och went for it framför mamma, hans mamma, alla. Det var riktigt pinsamt dagen efter, men det var värt det, har Peg Parnevik sagt till Aftonbladet.

Några som inledde sin kärlekshistoria på ett mer diskret sätt var Penny Parnevik och hockeyproffset Douglas Murray, 39. Paret har en åldersskillnad på 17 år, och idrottsmannen var från början mer en god vän till Jesper och Mia. Men efter en tids hemlighetsmakeri blev Penny och Douglas ett par på riktigt – något som kom som en chock för familjen.

– Där hade nog inte jag och Jeppe så mycket inblandning. Det var kanske inte vad vi hade tänkt oss, men det blev till det bästa. Jag älskar Douglas och hans familj, säger Mia.

Men att huset i Jupiter nu ska säljas betyder inte att Mia Parnevik kommer sluta sammanföra människor.

– Huset har varit en bra mötesplats. Många kontaktnät har byggts. Vi har satt ihop väldigt mycket människor, inte bara i kärlek – det finns folk som har börjat jobba med varandra. Men vad vi än gör eller tar vägen, så kommer jag fortsätta att njuta av den kicken. Det är inte bundet till huset, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.