Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mercy, 3, kan vara Madonnas nya dotter

Foto: Barcroft Media
NEW YORK. Nu vill Madonna adoptera igen. Sångerskan har siktat in sig på flickan Mercy James från afrikanska Malawi. Men kritiska röster höjs mot superstjärnan.
Madonnas adoption av lilla David Banda från Malawi väckte starka känslor. David Bandas pappa protesterade i brittisk press mot att sångerskan fick adoptera sonen. Nu har superstjärnan ställt in sig på ytterligare en adoption från det fattiga afrikanska landet. Den här gången vill hon adoptera treåriga Mercy James.
Hon vill att David Banda ska få ett syskon från sitt födelseland.

Har växt upp på barnhem

Flickan har inga föräldrar och har vuxit upp på ett barnhem - Madonna ska ha velat adoptera Mercy James ända sedan hon såg henne på barnhemmet första gången 2007.
- Vi har gjort i ordning alla nödvändiga dokument och i nästa vecka ska en domstol avgöra om adoptionen går igenom, säger en tjänsteman som arbetar med adoptionsfrågor i Malawi till nyhetsbyrån Reuters.
Madonna är i Malawi i helgen för att på plats övertyga domstolen att hon är lämplig som förälder. Kritiker saknas dock inte heller den här gången.
Mavuto Bamusi, medlem i en organisation för mänskliga rättigheter i Malawi, menar att även den här adoptionen bryter mot Malawis lagar.
- Såvitt vi vet har inte lagstiftningen på det här området förändrats, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Kritiseras från flera håll

Den brittiska organisationen Save The Children är också kritisk:
- Den bästa platsen för ett barnhemsbarn är i den omgivning hon vuxit upp. De flesta barn i sådana här fall har släktingar som lever och som ser till barnen, det är det bästa, säger Dominic Nutt, talesman för Save The Children.
Mercy James bägge föräldrar är döda men hon ska ha fastrar och farbröder som är i livet.
Madonna har tidigare i en intervju med en lokal tidning förklarat att hon känner att David Banda behöver ett syskon men att hon inte vill adoptera fler barn om folket i Malawi motsätter sig det.
Madonna, 50, skiljde sig i höstas från maken, regissören Guy Ritchie, och har sedan dess kopplats ihop med den amerikanske baseball-stjärnan Alexander Rodriguez och nu senast med den blott 22-årige brasilianske fotomodellen Jesus Luz.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!