Meral Tasbas: Jag är ingen Linda Rosing som gråter ut i media

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ångrar inget. "Jag kommer alltid att förknippas med dokusåpor i SVerige", säger Meral Tasbas.
Foto: Annika Af Klercker

Meral Tasbas ångrar inte sin tid som skandaldrottning i "Baren". I dag vill hon satsa på en karriär som skådespelare - i vår medverkar hon i TV6:s "Den sista dokusåpan". 

- Jag har fått många saker, tjänat massa pengar, jag har träffat fantastiska människor, säger hon. 

Som 20-åring blev hon "Baren-Meral" med hela Sverige. I dag har Meral Tasbas hunnit fylla 32 - men människor har ändå svårt att skilja hennes person från hennes roll som "Baren-Meral".

 - Folk blandar fortfarande ihop oss. Det många inte vet om är att "Baren-Meral" var en karaktär jag byggde upp under första säsongen av "Baren". Jag förstod snabbt vad tittarna och produktionen ville ha, säger hon.

"Inte social"

Vilken var då skillnaden mellan de två?

 - "Baren"-Meral matar journalister med saker, vill ha uppmärksamhet, behöver bekräftelse. Hon var en person som gillade att synas, säger Meral.

 - Meral Tasbas är en tillbakadragen människa. Jag går nästan aldrig ut, sitter mest hemma själv. Är jag inte ensam är jag med min familj, min mamma och mina systrar och syskonbarn. Jag är inte särskilt social, skulle aldrig få för mig att gå ut och fika med kompisar.

 Hon ser inte sin tid  i dokusåpasvängen som någon belastning, snarare tvärtom.

 - Att jag var med i "Baren" fem gånger, turkiska Baren, i "Club Goa" och att jag blir kallad dokusåpadrottning, det är ingenting jag skäms över. Snarare något jag brukar driva med. Jag har inga komplex för det, inte heller något intresse av att tvätta bort den stämpeln, berättar 32-åringen.

 - Många andra vill det för att de känner att det inte är seriöst. Men det är så att jag, på grund av de här dokusåporna, fått många saker, tjänat massa pengar, jag har träffat fantastiska människor. Varje sak har öppnat en dörr.

Träffade Hollywoodstjärna

 I höstas var Meral omskriven både i Sverige och i Turkiet sedan hon synts på bild under en middag tillsammans med Hollywoodstjärnan John Cusack. Om de fortfarande träffas vill hon inte svara på, men med uppmärksamheten kom många erbjudanden.

 Meral gästade pratshower och var ett hett villebråd för paparazzifotografer i Turkiet.

 Dessutom stod hon för ett av årets mest omtalade tv-klipp när hon i panik stormade ut i direktsändning.

 Anledningen var en överfull urinblåsa.

 - Jag höll på att dö, jag skulle ha kissat på mig och hade dödsångest. Till sist orkade jag inte, så jag sa: "Jag är verkligen ledsen, jag måste gå. Men jag kommer snart", reste mig upp och sprang ut. Alla undrade vad det var frågan om, turkar är ju så hysteriska. Och när jag var  ute ur bild sa jag bara som det var, att jag måste på toa. Sen kom jag tillbaka, och programledaren frågade vad som hänt. Jag sa att jag bara var tvungen att gå på toaletten och hela studion skrattade.

 - Det blev så folkligt. Människor tyckte att det var så mänskligt. Det var på varenda kanal, i varenda tidning.

 I höst har hon avböjt att medverka i ett tiotal tv-program i Turkiet, bland annat en roll i den turkiska  versionen av "Desperate house.-wives" som hon tackade nej till eftersom inspelningarna krockade med hennes medverkan  i "Den sista dokusåpan" på TV6.

Satsar i Turkiet

 Nu vill Meral Tasbas bli  skådespelare, men tror att hennes förflutna gäckar henne.

 - Jag vill satsa på rent skådespeleri, och det är svårt. I Sverige kommer jag alltid att förknippas med dokusåpor, det går inte att ta bort det. Det är därför jag satsar mycket på Turkiet, det är bara i Sverige man sätter en etikett på en.

 Men att beklaga sig över sina ungdomssynder är inte Merals melodi.

 - Jag är ingen Anna Book eller Linda Rosing som sitter och gråter  i media och tycker att de är utsatta, det är inte min stil, helt enkelt.

 Det var väl ingen big deal. Jag tyckte min näsa var lite stor och opererade den, senare mina läppar. När det kom ut i tidningen blev det en jättehype. Är det någonting jag ångrar är det att ha uppmanat unga människor att operera sig."

FAKTA

Meral Tasbas


Namn: Meral Tasbas. Ålder: 32. Bor: På Kungsholmen i Stockholm.
Familj: Mamma och två systrar. Tv-program: "Baren", Turkiska "Baren" . och Club Goa.

3 röster om Meral:


Alexander Erwik , 35, före detta deltagare i "Baren", nu chefredaktör och delägare på Finest.se
"Jag har känt Meral i 10 år. Det som är härligt är att hon är så rak som person. Sen är hon extremt lojal som vän."

Lars Johansson, 39, nyhetschef, Expressen Nöje
"Meral är fascinerande såtillvida att när hon först kom fram kunde man få känslan att hon bara var ytlig och gapig, egentligen är hon väldigt "streetsmart". Bra på att ta sig fram, synas och få som hon vill."

Robert Aschberg,
59, programledare
"Meral är ett väsen. När jag lärde känna henne blev hon emellanåt så förvånad över saker och ting att hon såg ut som en fiollåda i ansiktet. Men hon fick snabbt mer skinn på näsan."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.