Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martina tar inte med maken på rundan

Martina Haag.
Foto: Anna-Lena Ahlström

Erik Haag äter tupphuvud och dricker sprit i "Historieätarna" - medan hustrun Martina Haag vinner Stora ToppHälsa-priset.

Författaren tar hem tidningen ToppHälsas pris för att ha inspirerat till löpning, men maken tar hon inte med sig i spåret.

- Det går inte, vi blir bara osams, säger Martina Haag.

Juryns motivering:

Stora ToppHälsa-pristet går till Martina Haag:

"Från att bara klara av att springa 12 minuter i nerförbacke tog hon tag i sin hälsa och springer nu maraton. På ett humoristiskt sätt har Martina Haag peppat tusentals andra trötta, otränade, och osäkra människor att börja löpträna".

Martina Haag, 48, gick från att bara klara av att springa 12 minuter i nerförsbacke till att springa maraton - och har inspirerat många att börja träna genom boken "Heja heja!". Därför vinner hon nu tidningen ToppHälsas stora pris 2012.

Tidningen Topp Hälsa.
- Jag blev urglad hela dagen när jag fick beskedet. Framför­allt att de tyckte att jag fått vanliga människor att börja sporta är roligt, att man kanske fått i gång några, säger Martina Haag.

Maken Erik Haag, 45, aktuell i "Historieätarna" i SVT där han frossar i mat från olika tider och dricker stora mängder alkohol, tar hon inte med sig i spåret.

- Han springer fortare än mig vilket är retligt. Jag tar honom på längden dock, säger Martina Haag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.