Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marilyn Monroe var plastikopererad

Marilyn Monroes gamla journaler och röntgenbilder har kommit upp till ytan - och visar att stjärnan var plastikopererad.Foto: Michael Ochs Archives
Dokument kommer från plastikkirurgen Michael Gurdin...
...och ska nu säljas på auktion.
Här är ännu en av röntgenbilderna.
Marilyn inledde sin karriär som fotomodell, men började som 20-åring göra mindre filmroller. Den här bilden togs av Marilyn 1949. Stjärnan var då 23 år gammal.
Ytterligare en bild på en ung Marilyn.Foto: Lazlo Willinger
Marilyn blev i takt med att hennes filmroller blev större en sexsymbol över hela världen.
Den här bilden av Marilyn togs 1954.Foto: Corbis / Splash News
En av de mest klassiska Marilyn-bilderna.
1956 var hon med i filmen "Bus stop".
Den 5 augusti 1962 dog Marilyn, 36 år gammal.Foto: Corbis / Splash News
1 / 11

Marilyn Monroe var plastikopererad.

Det visar stjärnans läkarjournaler och röntgenbilder som nu kommit till ytan.

– Alla trodde hon var en naturlig skönhet, ingen ville tro något annat, säger Martin Nolan, auktionsförrättare som nu ska sälja de gamla röntgenbilderna, enligt Female First.

Det är dokument från plastikkirurgen Michael Gurdin och ett gäng röntgenbilder som nästa månad ska säljas till högstbjudande.

Bland annat visar dokumenten, enligt Female First, på att Marilyn Monroe gjort ett hakimplantat 1950.

– Ingen tänkte sig att Marilyn hade plastikopererat sig. Det var alltid spekulation. Och på den tiden, 50-talet, var det ingen som gjorde det. Det är väldigt nytt, säger auktionsförrättaren Martin Nolan som fått i uppdrag att sälja föremålen enligt Female First.

Dokumenten ska säljas

Röntgenbilderna på stjärnan är tagna den 7 juni 1962, efter att Marilyn träffat Gurdin då hon fallit sent på natten. På bilderna ser man hennes ansiktsben, sidan av näsbenen och insidan av munnen. Röntgenbilderna och journalerna gav plastikkirurgen Gurdin bort till en vän, och de beräknas gå för mellan 100 000 och 200 000 kronor.

Två månader efter röntgenbilderna togs dog Marilyn Monroe av ett förmodat självmord, 36 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.