Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Margareta: "Mamma hade varit jätteglad"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Margareta Svensson, från "Svenska Hollywoodfruar", har via programmet slagit igenom på allvar i Sverige. Nu berättar hon om saknaden efter sina föräldrar som båda hastigt gick bort.
Foto: Ylwa Yngvesson

"Svenska Hollywoodfruar" har satt Margareta Svensson på kartan efter årtionden av hårt arbete.

Men 44-åringen sörjer att hennes föräldrar aldrig fick uppleva det svenska genombrottet.

- Hon betydde så himla mycket för mig, säger hon till EXTRA.

Margareta Svensson, 44, har sjungit och spelat så länge hon kan minnas. Som femåring uppträdde hon för första gången inför publik och sedan dess har det blivit tusentals konserter - både i Sverige och USA.

Storheter som Agnetha Fältskog, Paul McCartney och Margaret Thatcher har lovordat hennes musik, men i hemlandet Sverige har hon aldrig riktigt slagit igenom.

Förrän nu.

"Haft väldigt roligt"

- Man blir inte känd bara för att man jobbar mycket. Det fungerar inte så, säger Margareta när Extra träffar henne på ett hotell i centrala Stockholm.

Vägen till framgång stavas i stället "Svenska Hollywoodfruar" i vilket Margareta debuterade tidigare i år.

- Både min make Seth och jag har haft väldigt roligt. När filmteamet skulle åka hade vi riktig separationsångest, säger hon.

Du och Gunilla Persson har haft några rejäla duster. Hur ser du på henne i dag?

- Jag har svårt att tänka mig att det hon håller på med i pressen är på allvar. Hur kan man sitta och vräka ur sig det hon säger?, frågar sig Margareta och fortsätter:

- Det är så lågt så att det inte ens är lustigt längre.

Årets säsong av "Svenska Hollywoodfruar" har avslutats och Margareta ställer gärna upp igen. Men just nu ligger fokus på musiken.

Hon har redan skickat in ett bidrag till Melodifestivalen och låten "Hollywood Hollyweird", som inspirerades av kollegan Gunilla, ligger just nu bland de topp hundra mest nedladdade låtarna på Itunes.

Saknar sin mamma

- Jag har skrivit musik sedan jag var liten. Nu har jag plötsligt en låt som finns med. Mitt bland alla stora artister står det "Margareta Svensson". Min mamma hade varit jätteglad, rörd till tårar, säger hon och tystnar för ett ögonblick.

Mamma Inga-Lill finns nämligen inte längre ibland oss. Hon gick bort i cancer 2006 - ett hårt slag för Margareta.

- Jag saknar verkligen mamma. Hon var alltid jätteglad. Jag blir alltid väldigt rörd för hon betydde så himla mycket för mig.

Det var mamman som stöttade när ingen annan trodde på hennes dröm. När släktingar skojade om att hon borde "skaffa sig ett riktigt jobb".

- Mamma sjöng och spelade piano, gitarr och dragspel. Hon var sjuksköterska och brukade sjunga för patienterna och ibland tog hon med mig. Det är starka minnen, säger Margareta.

Pappa Karl-Erik var mer svårflörtad och först 2010 förstod även han.

- Då hade jag jobbat mycket i Las Vegas och Hallands Nyheter hade åkt dit. Då sa han "Wow, tänk att du har gjort allt det där".

Massiv hjärtattack

Tio dagar senare drabbades Karl-Erik av en massiv hjärtattack.

- Bara så där, ur det blå. Han var bara borta, säger hon.

För Margareta är det en stor sorg att föräldrarna aldrig fick uppleva hennes svenska genombrott.

- Men jag känner att de finns med mig, det gör jag absolut.

FAKTA

MARGARETA

SVENSSON

Ålder: 44 år.

Bor: Uppvuxen i Varberg. Bor i Hancock Park i Los Angeles.

Yrke: Artist, låtskrivare och sångcoach.

Familj: Maken och sångpedagogen Seth Riggs, 81, och dottern Samantha, 3 månader.

Aktuell: Låten "Hollywood Hollyweird", har även skickat in ett bidrag till Melodifestivalen. Syntes i årets säsong av "Svenska Hollywoodfruar" på TV3.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.