Malin Berghagen: "Jag låg som en blöt fläck på golvet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
För Malin Berghagen tog det två år innan hon vågade skilja sig från Tommy Nilsson.
Foto: Christian Örnberg

Det tog två år innan hon vågade skilja sig från Tommy Nilsson. För första gången talar Malin Berghagen ut om den tunga perioden. Och hur hon nojat över nya pojkvännen Martins drickande och temperament. 

- Till slut sa Martin: "Jag vill inte ha dina ex i vår relation", berättar Malin.

Utåt sett har Malin Berghagen, 44, och Tommy Nilsson, 51, visat upp en enad fasad efter skilsmässan. Men det har varit allt annat än lätt. Exempelvis tog det två år innan de kunde umgås avslöjar Malin i tidningen Tara:

 - Men vi fortsatte försöka, för barnens skull.

 Dessförinnan hade Malin gått i två år och velat skilja sig, utan att våga. 

Var rädd

 - Jag hade absolut ensamhetsrädsla. Jag vågade inte och undrade hur jag skulle klara mig ekonomiskt.

 - Till slut hade jag byggt upp styrkan och vågade ta steget och då blev jag ganska kaxig: "Jag ska fan klara det här!" Det var så skönt att gå ur förhållandet utan att begära något, fast jag därmed fick börja om från ruta ett, utan en spänn.

 Men:

 - Jag hade en dipp där jag låg på golvet som en blöt fläck och kände mig... inte så stark och värdefull. Sedan bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv, säger hon till Tara. 

Tog steget

 Skilsmässan var Malins val. Men trots det var hon helt förkrossad efteråt och tänkte att hon "aldrig kommer att kunna älska på det sättet igen".

 - Och jag trodde nog att jag skulle mäta alla framtida män jag träffade mot Tommy och hans bra sidor. Fast det som hände var att jag tog med mig det negativa ur relationen och nojade över exempelvis "dricker han för mycket" eller "hur är hans temperament egentligen". Till slut sa Martin faktiskt: "Men vänta nu, jag vill inte ha dina ex i vårt förhållande", vilket han har rätt i, säger hon till Tara.

 Angående att pojkvännen och radioprataren Martin Boman, 31, inte har egna barn säger Malin:

 - Jag säger i alla fall inte nej. Jag älskar ju att vara gravid, få barn och allt det där. Det är så himla mysigt.

Maria K Broman

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.