Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malin Baryard: "Det är skillnad på barn och hästar"

Malin Baryards långa erfarenhet av trilskande hästar har kommit till användning när det gäller att uppfostra sina två söner Alvar, 5, och Ed, 1. Foto: Tommy Holl
Kan barn och hästar fostras på samma sätt? Ja, i princip. Åtminstone om man ska tro ryttaren och tvåbarnsmamman Malin Baryard, 35.
- Det är klart att det är skillnad på barn och hästar men hästen har varit beroende av mig på samma sätt som mina barn, säger hon till Amelia.
Malin Baryards långa erfarenhet av trilskande hästar har kommit till användning när det gäller att uppfostra sina två söner Alvar, 5, och Ed, 1. När hon och maken Henrik Johnsson fick barn var Malin redan van vid ansvar.
- Jag har inte upplevt den där stressen och paniken som en del pratar om med första barnet. Det kommer från hästarna. Sedan jag var tio år och fick min första ponny har jag lärt mig att ta ett stort ansvar, säger hon till Amelia.
För ett år sedan utökades familjen med lilla Ed.
- Det är klart att det är skillnad på barn och hästar men hästen har alltid varit beroende av mig på samma sätt som mina barn är beroende av mig. Så jag är van vid den känslan.
Maken Henrik har inte lika lätt för att vara konsekvent, menar Malin.
- Det kan vara som när man öppnar boxen och låter en häst gå ut direkt, då kommer den fortsätta göra det. Men har du satt en gräns att hästen inte ska gå ut förrän du tillåter det så gör den inte det. Det är lite samma sak med barn, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!