Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Makens försvar: "Det var ett lekfullt gnabb"

Nigella Lawson på en bild från 2009. Nu berättar Charles Saatchi vad han anser hände då han och frun Nigella Lawson bråkade offentligt och han tog strypgrepp om Nigella Lawsons hals. Foto: Stella pictures

På söndagen publicerade The Mirror bilderna på hur miljardären Charles Saatchi, 70, attackerar hustrun Nigella Lawson, 53, genom att ta strypgrepp på henne.

Nu berättar Saatchi för Evening Standard vad han anser hände.

– Det var ett lekfullt gnabb, säger han till Evening Standard.

Polisen utreder nu händelsen som ett misstänkt brott, bekräftade man för The Mirror på söndagen.

De otäcka bilderna visar hur Saatchi flertalet gånger tar tag om Lawsons hals, medan hon chockad och gråtandes försöker dra sig undan.

– Jag blev riktigt chockad. Det fanns ingen tvekan om att hon var rädd. Det var verkligen skrämmande. Hon grät och torkade tårarna konstant, säger ett ögonvittne till The Mirrors Sunday People.

Till slut hoppade de in i en väntande bil, medan hon torkade tårarna.

Under söndagen ville familjen inte kommentera händelsen.

"Bilderna är hemska"

Men nu väljer Charles Saatchi att ge sin syn för brittiska Evening Standard, där han också är kolumnist.

PR-mogulen och konsthandlaren anser att det var "ett lekfullt gnabb".

Enligt honom ser bilderna mer dramatiska ut än vad bråket egentligen var.

– Jag tog inga grepp, det var ett lekfullt gnabb. Bilderna är hemska men de ger en mer drastisk och våldsam bild av vad som hände, säger Saatchi till Evening Standard.

Att Nigella Lawson bröt ihop i tårar och beskrevs som "skräckslagen" av ögonvittnen, menar han också är överdrivet.

– Nigella grät därför att vi båda avskyr att bråka, inte för att hon skadades, säger Saatchi till Evening Standard.

Bråket ska, enligt Saatchi, ha utspelat sig för en vecka sedan, på restaurangen Scott's i lyxiga Londonkvarteren Mayfair.

Han erkänner att han tog tag om Nigellas nacke.

– För en vecka sedan satt vi på uteserveringen och hade en intensiv diskussion om barnen, och jag tog tag i Nigellas hals flera gånger för att understryka min poäng, säger han.

"Sa till henne att resa bort"

På söndagen skrev The Mirror att paret delade på sig under kvällen - han tog en taxi därifrån 90 minuter innan Lawson lämnade hemmet med sin son Bruno, 17, och en resväska.

Men enligt Saatchi hade det inte att göra med bråket.

– Vi hade blivit sams när vi kom hem. Paparazzofotograferna hade samlats utanför huset sedan historien släpptes, så jag sa till Nigella att resa bort med barnen till allt lugnat ner sig, förklarar han för Evening Standard.

Enligt tidningen kommer det att dröja innan Nigella Lawson återvänder hem. Hennes agent ville inte lämna några kommentarer under måndagen.

Polisen: "Inte larmade i tid"

The Mirror skrev i går att ingen grep in under parets bråk. En talesperson för Scott's säger nu till Evening Standard att man inte såg det som hände.

– Personalen och ledningen på Scott's är medvetna om medias rapportering och skulle vilja klargöra att man inte såg den påstådda händelsen, eller blev larmade i tid, säger talespersonen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!