Madonna väntas landa i Malawi på söndag för att adoptera fyraåriga Mercy James från landet. Flickans mormor kallar superstjärnan för en barntjuv och lovar att kämpa för sitt barnbarn. Foto: Barcroft Media
Madonna väntas landa i Malawi på söndag för att adoptera fyraåriga Mercy James från landet. Flickans mormor kallar superstjärnan för en barntjuv och lovar att kämpa för sitt barnbarn. Foto: Barcroft Media

"Madonna är en barntjuv"

Publicerad
Madonna väntas landa i Malawi på söndag för att adoptera fyraåriga Mercy James från landet. Flickans mormor kallar superstjärnan för en barntjuv och lovar att kämpa för sitt barnbarn.
- Jag vill ta det här till domstol. Jag tänker inte släppa henne, säger Lucy Chekechiwa, 61, till The Sun.
Ett flertal källor har bekräftat nyheten för världspressen. På söndag landar superstjärnan Madonna, 50, i Malawi. I 19 månader har sångerskan kämpat i domstol för att få adoptera nu fyraåriga Mercy James som sin dotter.
Myndigheterna i Malawi har bekräftat att adoptionspappren har lämnats in och på måndag kan en domstol starta upp den slutgiltiga processen.
Mercy James bor på barnhem eftersom hennes mamma dog bara fem dagar efter födseln.
Det är inte känt vem fadern är.
Lucy Chekechiwa är flickans mormor och säger att hon blivit lovad av barnhemmet att få flickan när hon blir sex år.

Rasande på Madonna

Sedan Madonna visat intresse för att adoptera Mercy James har de ansvariga börjar sätta press på Lucy, enligt henne.
– De har sagt åt mig att de vill ge Mercy en bättre utbildning och ett bättre hem, säger Lucy Chekechiwa till The Sun.
Hon är rasande på Madonna.
– Varför väljer den här sångerskan inte andra barn? Det är stöld. Jag vill ta det här till domstol. Jag tänker inte släppa henne, säger Lucy Chekechiwa till The Sun.
Madonna har sedan tidigare ett adoptivbarn från Malawi. När hon adopterade David Banda från landet 2008 fick hon hård kritik.
Barnrättighetsorganisationer anklagade stjärnan för att använda sin förmögenhet köpa sig förbi lagen i Malawi och slippa en lång adoptionsprocess.
Madonna har än så länge varit mycket sparsmakad med kommentarer kring den kommande adoptionen.
I Malawis största tidning The Nation har hon sagt att hon bara kommer genomföra adoptionen om hon har "Malawis folks och regerings stöd".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag