Madeleine visade upp sin nya babybula på Manhattan. Foto: Stella picturesMadeleine visade upp sin nya babybula på Manhattan. Foto: Stella pictures
Madeleine visade upp sin nya babybula på Manhattan. Foto: Stella pictures
Madeleien är snart i sjätte månaden och hon och maken Chris O-Neill planerar för nedkomsten i slutet av februari. Foto: Stella picturesMadeleien är snart i sjätte månaden och hon och maken Chris O-Neill planerar för nedkomsten i slutet av februari. Foto: Stella pictures
Madeleien är snart i sjätte månaden och hon och maken Chris O-Neill planerar för nedkomsten i slutet av februari. Foto: Stella pictures
Foto: Stella picturesFoto: Stella pictures
 Foto: Stella pictures
Foto: Stella picturesFoto: Stella pictures
 Foto: Stella pictures
Foto: Stella picturesFoto: Stella pictures
 Foto: Stella pictures
Sveriges just nu mest kända gravidmage. Foto: Stella picturesSveriges just nu mest kända gravidmage. Foto: Stella pictures
Sveriges just nu mest kända gravidmage. Foto: Stella pictures
Myspys på Manhattan. Foto: Stella picturesMyspys på Manhattan. Foto: Stella pictures
Myspys på Manhattan. Foto: Stella pictures
Foto: Stella picturesFoto: Stella pictures
 Foto: Stella pictures

Madeleine visade upp babybulan i New York

Publicerad

Här är Sveriges just nu mest kända gravidmage.

På promenad i sitt älskade New York gör prinsessan Madeleine nu inget för att dölja sin kommande bebislycka.

I sjätte månaden och hon och maken Chris O'Neill planerar för nedkomsten i slutet av februari – nu pekar allt mot att det blir på Manhattan:

– Vi har dock ännu inte fått några besked om var förlossningen ska ske, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationschef vid hovet.

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill njuter nu av tiden före att de ska bli föräldrar för första gången. Om bara drygt tre månader är deras nedkomst planerad och nu är en det en rad praktiska saker att ordna med inför den stora dagen.

Madeleine och Chris O'Neill är nu i New York och häromdagen tog de en promenad från hemmet på Manhattan ner mot sitt lokala gym och vidare på Madison Avenue. Prinsessan är snart i sjätte månaden, men är det något hon absolut inte gör avkall på är det just träningen. När storasyster Victoria nyligen var på besök i New York så passade systrarna på att köra ett träningspass varje morgon före shopping i alla favoritbutiker på Manhattan, som till exempel på varuhuset Macys och lyxbutiken Prada.

Visar för omvärlden

Från att tidigare ha hållit en låg profil kring sin graviditet vill Madeleine nu visa upp sin och Chris enorma bebislycka för hela omvärlden. Nyligen kunde Svensk Damtidning avslöjade att prinsessan på ett bebisforum på nätet, berättat att det både blir en flicka och att planerad nedkomst är 25 februari, uppgifter som prinsessan Madeleine senare har bekräftat via hovets informationsavdelning.

Prinsessan Madeleine arbetar fortfarande vid mamma Silvias hjälporganisation Childhood i New York och tanken är att hon ska fortsätta med det så länge som möjligt fram till nedkomsten i februari.

Victoria oroad

Varken hovet eller prinsessan Madeleine har ännu bekräftat var födseln ska ske. Enligt uppgift till Expressen har Madeleine till sin omgivning och familj uttryckt sin önskan om att det ska ske i New York och på Manhattan. Något som har oroat både kronprinsessan och drottning Silvia, de är rädda för den kritik som Madeleine kan utsättas för om hon i egenskap av prinsessa av Sverige inte föder i sitt hemland.

– När vi har ett besked kommer vi att meddela det. I dagsläget vet vi ingenting mer än tidigare, säger Annika Sönnerberg vid hovets informationsavdelning.

Prinsessan Madeleine kommer oavsett dock att komma hem till Sverige före den planerade nedkomsten.

Om bara ett par veckor sätter hon sig på ett plan mot Sverige för Nobelfesten den 10 december. Som Expressen tidigare har avslöjat så väljer Chris O'Neill att, för andra året i rad, nobba årets största kungliga fest i Blå Hallen.

Ska fira drottningen

Chris kommer bara en vecka efter Nobelfesten till Sverige. När drottning Silvia ska firas på sin 70-årsdag på Oscarteatern med en stor offentlig konsert är han en av gästerna. Drottningens egentliga födelsedag den 23 december firas privat på Drottningholms slott. Chris O'Neills mor Eva O'Neill är även hon en av de inbjudna gästerna, enligt uppgift till Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag