Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lundell: "Ett jättestort behov av ensamhet"

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell på premiären av filmen "Hamilton". På måndagen medverkade Lundell tillsammans med Josefin Crafoord och Ann Söderlund i "Nyhetsmorgon" i TV4. Foto: Stefan Söderström

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt lever som särbos – ett liv de ser många fördelar med.

Att man inte tar varandra för givna på samma sätt är en av de positiva effekterna, enligt Sanna Lundell.

– Jag har ett jättestort behov av ensamhet, och ett stort behov av egenbestämmande. Och jättesvårt att leva i vi-form, av olika skäl, säger Sanna Lundell i "Nyhetsmorgon" i TV4.

Det är många som skiljer sig i just januari, och i "Nyhetsmorgon" i TV4 var mediepersonerna Sanna Lundell, Josefin Crafoord och Ann Söderlund med och om bra lösningar och misstag, i skilsmässopanelen.

De berättade då även sina egna separationer, och livsval. Journalisten Sanna Lundell lever i dag som särbo tillsammans med sin pojkvän, skådespelaren Mikael Persbrandt, och hon är en stor förespråkare av att se andra alternativ än det klassiska kärnfamiljslivet, där alla alltid bor under samma tak.

"Det är ganska trevligt"

Hur gör ni rent praktiskt med barnen? undrade programledaren Tilde de Paula Eby i "Nyhetsmorgon" i TV4 i morse.

– De bor både och, och vi bor både och också. Men det jag tycker är fint är att man inte tar varandra för givna. Man måste faktiskt ha det där lilla veckomötet där man bestämmer vad man ska göra i helgen. Vill du vara med mig? Efter åtta år att faktiskt få den frågan, det är ganska trevligt. Istället för att man tar varandra för givna, säger Sanna Lundell.

"Har ett jättestort behov"

Hon berättade vidare om sin separation från Wille Crafoord för ett antal år sedan. Redan då var Sanna inne på att i stället prova på att leva som särbos.

– Jag kommer ihåg att när vi bestämde oss för att gå skilda vägar så hade jag ett förslag. Jag ville inte alls att vi skulle separera, utan jag ville att vi skulle bli särbos. Jag har ett jättestort behov av ensamhet, och ett stort behov av egenbestämmande. Och jättesvårt att leva i vi-form, av olika skäl. För mig funkar inte riktigt det. Jag känner mig klaustrofobiskt instängd i kärnfamiljs vurm-myset. Jag tycker särboskapet är jättebra, berättade Sanna Lundell och fortsatte med att rekommendera även andra att testa alternativa vägar.

– Varför ska man separera? Det finns så himla många andra grejer man kan göra, till exempel bli särbos, till exempel försöka ändra på sin relation. Det finns väldigt mycket man kan göra, utan att man behöver skilja sig, säger Sanna Lundell.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!