Mikael Persbrandt och Sanna Lundell på premiären av filmen "Hamilton". På måndagen medverkade Lundell tillsammans med Josefin Crafoord och Ann Söderlund i "Nyhetsmorgon" i TV4. Foto: Stefan Söderström
Mikael Persbrandt och Sanna Lundell på premiären av filmen "Hamilton". På måndagen medverkade Lundell tillsammans med Josefin Crafoord och Ann Söderlund i "Nyhetsmorgon" i TV4.  Foto: Stefan Söderström

Lundell: "Ett jättestort behov av ensamhet"

Publicerad

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt lever som särbos – ett liv de ser många fördelar med.

Att man inte tar varandra för givna på samma sätt är en av de positiva effekterna, enligt Sanna Lundell.

– Jag har ett jättestort behov av ensamhet, och ett stort behov av egenbestämmande. Och jättesvårt att leva i vi-form, av olika skäl, säger Sanna Lundell i "Nyhetsmorgon" i TV4.

Det är många som skiljer sig i just januari, och i "Nyhetsmorgon" i TV4 var mediepersonerna Sanna Lundell, Josefin Crafoord och Ann Söderlund med och om bra lösningar och misstag, i skilsmässopanelen.

De berättade då även sina egna separationer, och livsval. Journalisten Sanna Lundell lever i dag som särbo tillsammans med sin pojkvän, skådespelaren Mikael Persbrandt, och hon är en stor förespråkare av att se andra alternativ än det klassiska kärnfamiljslivet, där alla alltid bor under samma tak.

"Det är ganska trevligt"

Hur gör ni rent praktiskt med barnen? undrade programledaren Tilde de Paula Eby i "Nyhetsmorgon" i TV4 i morse.

– De bor både och, och vi bor både och också. Men det jag tycker är fint är att man inte tar varandra för givna. Man måste faktiskt ha det där lilla veckomötet där man bestämmer vad man ska göra i helgen. Vill du vara med mig? Efter åtta år att faktiskt få den frågan, det är ganska trevligt. Istället för att man tar varandra för givna, säger Sanna Lundell.

"Har ett jättestort behov"

Hon berättade vidare om sin separation från Wille Crafoord för ett antal år sedan. Redan då var Sanna inne på att i stället prova på att leva som särbos.

– Jag kommer ihåg att när vi bestämde oss för att gå skilda vägar så hade jag ett förslag. Jag ville inte alls att vi skulle separera, utan jag ville att vi skulle bli särbos. Jag har ett jättestort behov av ensamhet, och ett stort behov av egenbestämmande. Och jättesvårt att leva i vi-form, av olika skäl. För mig funkar inte riktigt det. Jag känner mig klaustrofobiskt instängd i kärnfamiljs vurm-myset. Jag tycker särboskapet är jättebra, berättade Sanna Lundell och fortsatte med att rekommendera även andra att testa alternativa vägar.

– Varför ska man separera? Det finns så himla många andra grejer man kan göra, till exempel bli särbos, till exempel försöka ändra på sin relation. Det finns väldigt mycket man kan göra, utan att man behöver skilja sig, säger Sanna Lundell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag