Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lulu Carter plockar ut sina bröstimplantat

Lulu Carter. Foto: Mikael Sjöberg
Hej då, silikon! Sveriges kanske mest kända inredare i rutan, Lulu Carter, är den senaste i raden att plocka ur sina implantat.
För Fredags redaktör Annika Leone berättar Lulu om operationerna, kärlekslivet och de bisarra ryktena.

FAKTA

LULU CARTER

ÅLDER: 49.
FAMILJ: Barnen Lucas, 21, och Nicole, 19. Gift med Rainer "Piraten" Bolm. Sambo med "husbögen" Johan Ludvigsson och hunden Buster, som snart ska få en liten hundvalp-kompis vid namn Jaxson.
BOR: På Östermalm, Stockholm.
GÖR: Inredare i "Äntligen hemma", TV4. Driver egna inredningsföretaget Lulu Carter Inredning&Design.

FAKTA/VITILIGO
Vitiligo är en hudsjukdom med förvärvad fläckvis förlust av pigmentceller i
ytterhuden, som gör de drabbade områdena kritvita.

FAKTA/BIPOLÄR SJUKDOM
 Bipolär sjukdom kännetecknas av återkommande perioder av depressiva och maniska tillstånd, ibland med psykotiska inslag.

Lulu, du har tagit ut silikonet!
- Ja, det är omodernt med stora tuttar. Jag är snart 50 år gammal och precis som min dotter sa: "Mamma, det är inte snyggt med kombinationen spända tuttar och skrynkliga knän när du går på stranden". Så jag gick till min läkare Janne, världens bästa plastikkirurg,
Du har varit hos honom tidigare?
- Ja, jag har den jobbiga hudsjukdomen vitiligo. Jag har gjort flertalet syrapeelings och så gjorde han mina ögonlock för ett par år sen.
Varför la du in silikon från början?
- Jag har alltid varit ganska petit i kroppen. Jag är bara en 164 centimeter och jag hade jättesmå bröst. Jag var helt nöjd med dem, men sen när jag blev gravid fick jag helt plötsligt större bröst och kände att det var härligt. Jag kände mig så kvinnlig. Efter att jag ammat klart mina barn så förvann de där mysiga, runda, kullarna och då saknade jag dem så mycket. Så jag bestämde mig för att få tillbaka mina tuttar och har haft dem i 15 år. Jag har bytt ut dem en gång under tiden. Materialet krävde det.
Men hur funkar det egentligen, man kan väl inte bara plocka ut allt, vad händer då med huden?
- Jag ville inte ta ut allting, för då får man taxöron och det skulle jag inte trivas i. Nu har jag en droppformad variant som ser mer naturlig ut.
Känner du dig lättare så att säga?
- Ja! Nu känner jag att det är skönt att sträcka på ryggen. Med åren ska man inte ha stora tunga bozonkas som trycker ner en ännu mer.
Vad skulle du säga om din dotter ville ha silikonbröst?
- Jag skulle bli väldigt förvånad om hon ville ha det. Hon är en liten fashionista och ingen bimbotyp. Hon tycker att det är coolare med små bröst. Men om det var så att hon inte hade några bröst alls, och vill ha det, så skulle hon få göra det. Hon är 19 år och får bestämma själv.
Har du några andra ingrepp planerade för framtiden?
- Jag kommer inte ansiktslyfta mig efter som jag har det här problemet med huden, men botox och fillers, ja. Jag är jättefåfäng, det står jag för till 100 procent.
Alltså, jag får lite ångest av att kolla på dig. Du är 49, din kropp är så mycket mer fit än min...
- Det är träning och vitaminer som är hemligheten! Jag är en partyprinsessa, så det är inte så att jag lever jättesunt. Jag dricker vin nästan dagligen, men inga stora mängder. Men bra kost är viktig.
Du och jag kom i kontakt genom att jag dissade dig i radio- och tv-kanalen The Voice. Jag sa att orsaken till att du ville bli känd är för att du vill vika ut dig...
- Haha, men jag är ju exhibitionist!

Du är väldigt naken på din blogg...
- Inte helnaken! Men jag tror att folk som jobbar med tv eller film vill visa upp sig. Jag är ju gammal modell och älskar att stå framför kameran. Jag var faktiskt den första kvinnan att visa brösten i svensk reklam. Det var för Twilfit och det blev stor uppståndelse kring det på 80-talet.
Lulu, jag tror att du är lite galen. Och att du gillar att festa jättemycket.
- Jo, men jag är en partypingla, men inte lika mycket som tidigare. Jag har ingen lust att stöta på mina barn ute på krogen. Eller - de har nog ingen lust att stöta på mig ute. Nu är det mer middagar, hemma och ute.
Varför tror jag att du är ett sexmonster?
- Haha, det måste ha något med mitt utseende att göra.
Du slukar yngre killar tydligen...
- Jag har fått den här Janice Dickinson-stämpeln att jag är lite elak. Det var jag i och för sig när jag började på tv, jag dissade folk och så där.
- Men skulle du fråga mina barn om vilket mitt största problem är, så skulle de säga att jag var för snäll. Fast jag har ju skinn på näsan. Jag är ingen lätt match att vara gift med. Jag är väldigt flirtig.
- Men det här med yngre killar - det har inte varit så att jag har sökt mig till dem, snarare tvärtom. När jag 40 var jag tillsammans med en kille som var 20. Vi var tillsammans i två år. Där började jag nog kallas för Milf eller Sveriges Demi Moore. Jag och han tänkte aldrig på åldersskillnaden. Han var väldigt mogen för sin ålder. Han var muslim och hade gått igenom rätt mycket. Jag har ju haft rätt många yngre killar. Men nu är jag för gammal. Jag har ju fått de barn jag vill ha. Nu kan jag inte få fler barn.
Kan inte, eller vill inte ha?
- Jag kanske kan, men jag tror inte det. Jag hade väldigt svårt att bli gravid. Jag och min andra man försökte i fem år, men vi fick inga barn trots att de inte hittade något fel på någon av oss.
Hur många gånger har du varit gift?
- Det här är tredje gången nu. Först var jag gift med Peter som är läkare och barnens far. Sen gifte jag mig med Darren Carter som är en fotomodell från Australien. Och sen träffade jag "Piraten" som jag är gift med nu.
Varför kallas han för Piraten?
- Jag tyckte att han såg ut som pirat och så hade jag svårt för hans namn Rainer, eftersom jag ett halvår tidigare varit tillsammans med en kille som hette Raymond.
Lätt att säga fel namn?
- Ja, väldigt lätt. Men sen blev vi så kära, jag och Piraten, att jag försvann från jordens yta. Han "piratade" mig tyckte alla.
Hur länge har ni varit ett par?
- Vi gifte oss för två år sen efter att bara ha känt varandra i åtta veckor. Jag friade till honom och så åkte vi till Marocko och gifte oss. Jag är väldigt spontan.
Det känns väldigt mycket som min bild av dig!
- Jo, det finns nåt visst ADHD-artat hos mig. Jag är vild och spontan och det svänger väldigt mycket. Men jag har också en mörk sida då jag bara vill dra mig in i mitt skal och gå och gömma mig. I min familj finns det väldigt mycket manodepressivitet och bipolaritet, så jag har väl fått en släng av det. Det går lätt från mörkaste och dystraste ångest till eufori.
Hur kombinerar man det med kändisskapet? Då vill man kanske inte att folk skulle känna igen en direkt?
- Då går jag inte ut, stänger mig inne. Men jag har lärt mig att hitta verktyg för att hantera det. Som att sköta min kropp, röra på mig och sova ordentligt.
Är det vid såna tillfällen du lättar dig på din blogg?
- Ja, jag är ju väldigt utlämnande. Jag har fått nya bekantskaper genom bloggen. Det kan vara människor jag aldrig har träffat, som också är bipolära eller har adhd som känner igen sig, och vi skriver till varandra. Det ger mig väldigt mycket.
På din blogg skrev du detaljrikt om din mans otrohet.
- Du menar när Fan flög i mig? Jag blev som Medea.
Ångrar du dig?
- Ja, jag har bett om ursäkt genom bloggen och på tv vid två tillfällen. Man får inte göra som jag gjorde. Jag hatar bloggkrig och tycker att livet är för kort för att vara elaka mot varandra. Jag får skriva om mina egna tillkortakommanden, mina egna dåliga sidor, men inte hänga ut andra.
Men nu har ni alltså hittat tillbaka till varandra?
- Ja, vi har i alla fall förlåtit varandra. Sen är det klart att såna kriser måste man bearbeta för att det ska fungera igen. Vi tar en dag i taget. Och så bor vi 60 mil i från varandra. Jag i Stockholm, han i Båstad. Jag vill inte bo ihop med någon man.
Så ni har aldrig bott ihop?
- Nej, jag har ju två barn och han har två barn. Jag har försökt med "Tomten är
far till alla barnen" tidigare och det funkar inte. Vi ses på härliga semestrar och helger i stället.
Det låter ju hur trevligt som helst.
- Ja, det är det, men han tycker att det är lite jobbigare. Jag är ju hans första fru. Jag har hunnit bli så självständig och har fostrat mina barn på egen hand. Och det kan vara svårt för en man att hitta sin plats i det. Och så bor jag ju ihop med min bästa kompis som är gay, Johan. "Husbögen" även kallad. Vi är supersynkade och har bott till och från genom åren.
Okej, Lulu, när är silikonet ute och du tänkte återanvända inläggen - berätta!
- Ja, jag ska göra lampskärmar av hyllan! Jag upptäckte av en slump hos min läkaren att de gav ett väldigt fint sken när ljuset föll igenom dem. Jag sätter i gång med projektet i veckan.
Kul, det kanske du inte trodde när du stoppade i dem, att de skulle sluta som lampskärmar!
- Haha, nej, inte riktigt. Lampan kommer för övrigt att säljas och pengarna kommer att går till bröstcancerfonden.
Fredags redaktör Annika Leone samtalar med Lulu Carter - och testar hennes bleka läppstift som är ett av Lulus signum. Foto: Foto: Mikael Sjöberg
Kolla in bilderna från Lulus operationsdag i blå ruta.
Obs! Varning för starka bilder.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!