Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lulu Carter berättar om skilsmässan, att leva ensam och sitt utseende

Lulu Carter har begärt skilsmässa från sin make Rainer Bolm. För Extra berättar hon varför hon tagit det beslutet och vad som händer nu. Foto: Olle Sporrong
För första gången på över 20 år bor Lulu Carter ensam.
Yngsta dottern flög nyligen ur boet och samtidigt valde Lulu att gå sin egen väg och separera från "sin pirat" Rainer Bolm.
För Extra berättar "Äntligen hemma"-profilen om sitt beslut och avslöjar varför hon inte är helt lätt att leva med.
Tv-profilen Lulu Carter, 49, har haft en rolig men hektisk arbetsvår.  Inspelningar med inredningsprogrammet "Äntligen hemma" på TV4 har varvats med att hjälpa familjer som har problem med att inreda sina hem i "Förkväll". Utöver alla tv-inspelningar driver Lulu också sitt eget företag "Lulu Carters inredning & design".
- Jag har jobbat så himla hårt, det är svårt att låta bli eftersom jag tycker det är så kul! Fast nu börjar jag känna mig trött och längtar efter lugn och ro. säger hon till Extra.
Och vila och ledighet är bara någon vecka bort för arbetsmyran, som ser fram emot en lång och relativt oplanerad semester. Lulu och exmaken Rainer. Foto: Stefan Söderström
- Fast två saker har jag inplanerat. Först två veckors yoga och meditation på hemlig plats i Sverige helt utan mobil och dator. Detta är precis vad jag behöver. Därefter ska jag åka till Gotland där jag och några vänner har hyrt ett hus i tio dagar.  Halva perioden med folk i huset och halva helt själv. Att semestra själv har hon heller ingenting emot - särskilt efter den senaste tidens alla känslostormar.

Starka passionen

Nyligen separerade Lulu från maken Rainer Bolm, 48, och paret ligger nu i skilsmässa.
- Det är ett beslut som jag har tagit. Rainer vet säkert att det är bäst så innerst inne men han är mer romantisk och jag är mer realist.
Äktenskapet har, enligt Lulu, varit som en passionerad film, med drama, smärta, glädje, tårar och skratt. Paret gifte sig under mycket romantiska former på svenska ambassaden i Marrakesh 2007, men separerade första gången i slutet av juli i fjol.
Den starka passionen förde dock samman makarna igen och de gav äktenskapet en andra chans.  Att relationen till slut inte fungerade tror Lulu beror på att hon är med åren har blivit så stark och självständig.
- Jag kan vara en svår kvinna att leva med om jag inte har en väldigt stark man vid min sida. Jag är en komplex person och kräver mycket både av min man och mig själv.
Att hon bor i Stockholm och Rainer i Båstad förklarar Lulu som en annan bidragande faktor till att äktenskapet kraschade.
- Det är klart att distansen sliter men jag har svårt att leva ihop i en parrelation i en vardag. Jag har gillat det där med att ses och ha små smekmånadsperioder.  Trots alla omständigheter säger Lulu att hon mår oförskämt bra.
- Jag har världens roligaste jobb och även en del nya spännande projekt inom tv som dock ännu är hemliga. Det ska bli skönt med vila nu fast jag ser också fram emot en jättespännande höst.

Jobbigt

Lulus dotter Nicole, 19, flyttade hemifrån för bara några veckor sedan. 
- Hon har åkt till USA där hon ska plugga och jobba som assistent åt Hollywoodstylisten Jonas Hallberg, säger Lulu stolt.
Hon berättar att avskedet så klart var oerhört jobbigt men att hon ändå ser fram emot att bo själv.
- Det är första gången sedan jag flyttade ihop med min barns pappa som jag bor helt själv. Egen lya för första gången på 26 år! Det ska faktiskt bli skönt, skrattar hon.
Lulu beskriver sig själv som ensamvarg och går gärna på bio eller restaurang själv.
- För vissa skulle det vara helt otänkbart men jag har ett stort behov av att vara ensam. Det är så fridfullt att vara själv med sina tankar.
När hon vill varva ner och koppla bort jobbet brukar Lulu vara med sina hundar Jaxon och Buster, promenera, fiska eller träna på gym.
- Jag kör väldigt varierat eftersom jag har så lätt för att bli uttråkad. Nu låter det som om jag tränar mycket men nu i vår har jag inte hunnit alls på grund av jobbet.
Utseendet är annars viktigt för Lulu. Hon har aldrig stuckit under stol med sin fåfänga och för detta fått ta emot stark kritik.
- Det är en sådan tjatig debatt, folk borde bry sig om viktigare saker i stället. Visst, jag använder botox och jag har restylan i läpparna. Jag har förstorat för att sen förminska mina bröst många år senare, men det är väl upp till var och en att bestämma hur man vill göra, säger hon.

Förutfattade meningar

Vidare menar Lulu att hon, redan innan hon blev känd tv-profil, ha varit utsatt för kvinnors avundsjuka.
- En viss typ av kvinnor, jag förmodar kvinnor med dålig självkänsla, har alltid tyckt om att tycka saker om mig. Det har någonting med mitt utseende som får dem att tänka illa om mig. Sedan när de väl lär känna mig så inser de att det bara är förutfattade meningar.
Just detta kan vara en av anledningarna till att Lulu har få men väldigt nära vänner.
- Jag har inget behov av en stor umgängeskrets, jag har många "bekanta" men viktigast är för mig den inre lilla kretsen där vi vet allt om varandra.