Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Lundgrens knep mitt i bråken med Erik Haag

Lotta Lundgren.Foto: OLLE SPORRONG
Erik Haag och Lotta Lundgren är inte bara ett par i tv-rutan, de lever också ihop privat.Foto: Tommy Holl/TT / TOMMY HOLL
Erik Haag var gift med Martina Haag i 18 år.Foto: OLLE SPORRONG

Lotta Lundgren och Erik Haag är både arbetskamrater och kärlekspar, och i bland frontalkrockar viljorna.

Nu berättar Lotta Lundgren om de hårda striderna – och det hemliga knepet för att blidka varannan vecka-sambon.

– Gråter någon gång om året när jag och Erik bråkar. Och det funkar ju. Killar älskar verkligen tjejer som gråter, säger hon i Café.

Matprofilen och programledaren Lotta Lundgren, 49, jobbar sedan tio år ihop med kärleken Erik Haag, 52. Tillsammans har duon gjort succé med tv-program som ”Landet brunsås” och ”Historieätarna”, och senast sågs de i SVT:s ”Rapport från 2050”. 

Paret är sparsmakade med information om sitt liv tillsammans, men Lotta Lundgren har vid ett par tillfällen berättat om ”varannan vecka”-livet med Erik Haag.

– Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv, har hon tidigare sagt.

Lotta Lundgren: ”Han blir jättearg om jag berättar”

Enligt Lotta Lundgren bor hon varannan vecka i lägenhet i stan, och varannan vecka hos Erik på en folktom ö i södra skärgården.

– Han blir jättearg om jag berättar det, men han bor superfint i ett jättegulligt 1800-talshus. Och så är det en jättestor sluttande trädgård och växthus, hönshus, lada och klängrosor överallt. Det är faktiskt helt fantastiskt. Och gamla pulkor och rör i en hög också, säger hon i podcasten ”Della Q”.

Trots att det inte går att ta miste på parets kemi i tv-rutan, så är de två starka personligheter som ibland stångas hårt med varandra.

– Jag älskar att jobba med Erik, det är en lyx. Han är oerhört skicklig och vi har väldigt kul när vi arbetar. Jag har en idé om att det är bra för människor som lever tillsammans att vara på besök i varandras världar, att se den andre på jobbet till exempel. Det gör ju verkligen vi, varje dag. Vi är ett lag, jag och Erik, säger Lotta Lundgren i en intervju med Aftonbladet och fortsätter:

– Visst finns det nackdelar, om vi är väldigt oense så hänger det med hem. Vi måste lösa alla konflikter som uppstår för vi har inte råd att bråka. Vi är hela livet för varandra, vi täcker liksom in alla bitar.

Till tidningen Café säger Lotta Lundgren att dusterna med Erik Haag kan bli tuffa. Men det finns ett knep för att beveka livskamraten. 

– Gråter någon gång om året när jag och Erik bråkar. Och det funkar ju. Killar älskar verkligen tjejer som gråter.

Då bekräftades kärleken

Det var 2016 som Lotta Lundgren och Erik Haag bekräftade sin kärleksrelation, då hade båda lämnat sina tidigare äktenskap. 

Efter Erik Haags skilsmässa från Martina Haag, 55, gav hon ut romanen ”Det är något som inte stämmer” – en nattsvart skildring av sorgen i att bli lämnad.

– Jag ville skriva en bok som jag själv hade behövt under brinnande skilsmässa. Det som är spännande är att flera terapeuter använder den i sin terapi med folk som ska sorgebearbeta. Den följer alla stegen man går igenom, särskilt om man blir lämnad. Jag får fortfarande jättemycket brev från folk som tycker att den har hjälpt dem, säger Martina Haag i podcasten ”Bathina”.

I sin senaste tv-serie ”Rapport från 2050” skämtade Lotta Lundgren och Erik Haag om uppmärksamheten som skilsmässan skapade.

I en humorsketch samåker de bil med Niklas Strömstedt, 61, och Jenny Strömstedt, 47.

Paret Strömstedt är glada och säger att de alltid velat ha med Lundgren och Haag i sitt relationsprogram ”Tillsammans på Strömstedts” på TV4.

– Det är en fråga som alla i hela Sverige vill veta och det är ”hur träffades ni”, säger Jenny Strömstedt varpå Lotta Lundgren sitter i baksätet med händerna för ansiktet.

– Men hur kändes det när den där boken kom ut, som din exfru hade skrivit, fortsätter Jenny Strömstedt, vänd mot Erik Haag.

Erik Haag och Lotta Lundgren i ”Rapport från 2050”.

Det hela slutar med att Lundgren och Haag kliver av bilen.

Lotta Lundgren säger att idén till konversationen kom från paret Strömstedt.

– Ett manus har man men sedan finns det alltid utrymme för improvisation. Den metoden vi jobbar med, där vi utsätter oss för att kunna berätta vad det är som man är med om, då kan man inte i förväg bestämma hur man ska känna för det man möter, säger hon.

Var det där planerat?

– Det var lite planerat och lite överraskning.

Programmet behandlar ett allvarligt ämne – då måste man också kunna skämta, tycker Lotta Lundgren.

– Även om man gör allvarliga program om ganska besvärliga ämnen, som är komplexa och bitvis väldigt tekniska och berör stora existentiella frågor, så får man väl vara lite rolig och bjussig också, säger hon.

Piken mitt i tv-rutan: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.