Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Lundgren avslöjar nu – livet med Erik Haag

Tittarnas hårda ord mot julvärdarna: ”Fruktansvärt”
Lotta Lundgren berättar bland annat om relationen med Erik Haag i podcasten ”Mina vänner-boken”. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL Sweden/IBL
2016 bekräftade Erik Haag och Lotta Lundgren sin kärleksrelation.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Innan de gick ut med det hade programledarna omgetts med rykten om en romans. Foto: ANNA BERGKVIST
”Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv. Varannan vecka när mina barn går i skolan i Stockholm, så bor vi i Midsommarkransen. Sen så fort på fredagen när det är klart då åker vi i väg 7-8 mil till skärgården, till en ö som heter Mörkö, och där bor Erik”, berättar Lotta Lundgren. Foto: OLLE SPORRONG
Paret Erik Haag och Lotta Lundgren har setts tillsammans i program som ”Historieätarna” och ”Landet brunsås”. Foto: ANNA BERGKVIST
Lotta Lundgren berättar även om stödet från Leif GW Persson.Foto: ROBBAN ANDERSSON
1 / 7

För fem år sen gick Lotta Lundgren och Erik Haag igenom varsin skilsmässa, och båda har berättat om livskrisen som följde.

Men efter den turbulenta tiden har kollegerna funnit kärleken och lugnet tillsammans.

Nu berättar Lotta Lundgren om parets nya liv, lyckan i att vara en bonusfamilj – och den heta kemi som finns mellan henne och livskamraten.

– När man går och lägger sig på kvällen, då vill man ju inte gå och lägga sig med sin tjejkompis, säger hon i podcasten ”Mina vänner-boken”.

Lotta Lundgren, 48, och Erik Haag, 52, har synts i SVT-succéer som ”Historieätarna” och ”Landet brunsås”. De folkkära programledarna är inte bara ett par professionellt, utan också utanför tv-rutan.

När Lotta Lundgren och Erik Haag fann varandra på det romantiska planet så hade båda äktenskap bakom sig. Erik Haag har tidigare varit gift med författaren Martina Haag, 55, som han har fyra barn med. Skilsmässan blev uppmärksammad – inte minst efter att hon gav ut en fiktiv roman om ett äktenskap som går sönder.

– Jag skilde mig häromåret från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många människor inblandade, och barnen, och jag minns ju hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig. Egentligen är det ett lika stort livsval att inte skilja sig, men effekterna blir mer dramatiska om man väljer att göra det, sa Erik Haag i en intervju med Café 2015.

2016 bekräftade Erik Haag kärleksrelationen med Lotta Lundgren för DI Weekend, efter en tids spekulationer. Trots att paret tar plats i offentligheten så delar de sällan med sig av privatlivet, och kringgår oftast frågor som rör deras förhållande.

”Lever ett jättekonstigt dubbelliv”

Men det är i Robin Berglunds podcast ”Mina vänner-boken” som Lotta Lundgren nu väljer att ge lyssnarna en inblick i parets vardag och familjeliv. Hon ger bilden av två existerande familjer som har smält samman – och menar att bonusbarnen har berikat hennes liv.

– Jag fick två egna barn, och sen fick jag fyra till. Jag fick mer barn, jättejättefina barn. Jag har en flock, det är lyxigt, säger hon.

Alla bor inte på heltid tillsammans, och det krävs pysslande för att få ihop logistiken. Lotta Lundgren varvar eget boende i Stockholm med hus i skärgården med Erik Haag, och menar att det blir en del kringflackande.

– Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv. Varannan vecka när mina barn går i skolan i Stockholm, så bor vi i Midsommarkransen. Sen så fort på fredagen när det är klart då åker vi i väg 7-8 mil till skärgården, till en ö som heter Mörkö, och där bor Erik, säger hon.

Lotta Lundgren om sexuell spänning

Mörkö beskriver Lotta Lundgren som en ”ohyggligt vacker plats”, där hon och Erik Haag inte har några grannar och kan vara i fred. Där mår de som bäst. 

I podcasten berättar Lotta Lundgren om sin syn på kärlek, och tycker att det är viktigt att ofta uttrycka känslorna till sin partner. Men det ska också finnas sexuell spänning – och attraktionen verkar utifrån skillnaden mellan manligt och kvinnligt. 

– Det här med könsroller. Kan inte det vara lite sexigt? Helt ärligt, jag förstår ju allt det dåliga med könsroller. Jag kan min historia och vet var det där kommer ifrån. Men samtidigt, man kan ju hjälpas åt med mycket. Men sen tänker jag när man går och lägger sig på kvällen, då vill man ju inte gå och lägga sig med sin tjejkompis. Då är det det ju kul att en är lite starkare och en är inte det, säger Lotta Lundgren som svar på frågan om vilken som är hennes ”mest kontroversiella åsikt”. 

Enligt Lotta Lundgren jobbar hon med en kommande tv-serie, och för Expressen har hon berättat att en ny kokbok är på gång nästa år. Mycket av skrivandet görs från Mörkö, där paret har en hel del annat att stå i. Inte bara har de hus och en stor familj att ta hand om, utan också fem hundar, höns och bin.

Stödet från Leif GW Persson

Djur och natur är viktigt för paret, och så här års hör det inte till ovanligheterna att de ägnar sig åt jakt. Erik Haag är jägare sedan många år och Lotta Lundgrens resa mot jägarexamen blev SVT-serie 2014, då hon och Leif GW Persson spelade in ”På jakt med Lotta och Leif”.

Lotta Lundgren har tidigare berättat att inspelningen skedde under en turbulent period i livet, och att kriminologiprofessorn var ett stöd för henne.

– Vissa saker gör man för första gången i livet även vid 40-års ålder. En sådan sak skulle kunna vara att skilja sig och då är man ganska vilsen, sa hon i ”Renées brygga”.

– Jag gav inga råd i det läget utan jag sa att det kommer lösa sig. Det är jobbigt samtidigt som det pågår men det brukar nästan alltid bli bättre, sa Leif GW Persson.

Expressen har sökt Lotta Lundgren.

Lotta Lundgren

Gör: Matprofil, kokboksförfattare, programledare, manusförfattare, sommelier.

Barn: Måns, 13, Mimi, 12.

Erik Haag

Gör: Programledare, komiker, manusförfattare, eftersökjägare.

Barn: Jackson, 22, Lucia, 20, Dino, 16, och Diana, 11. 

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.