Lindsay Lohan påstår att bromsarna på hennes bil inte fungerade, och att det var därför som hon krockade natten till lördag svensk tid. Foto: Stella pictures
Lindsay Lohan påstår att bromsarna på hennes bil inte fungerade, och att det var därför som hon krockade natten till lördag svensk tid.  Foto: Stella pictures

Lohans bromsförsvar: Därför krockade jag...

Publicerad

Lindsay Lohan hävdar att bromsarna inte fungerade.

Föraren som hon krockade med påstår att han blev utsatt för ett mutförsök för att tysta ner bilkraschen.

Och säger att skådespelerskan försökte fly från olycksplatsen.

Det var sent på fredagskvällen svensk tid som Lindsay Lohan och hennes manliga assistent krockade med en massiv lastbil.

Detaljerna kring olyckan har varit få. Klart står att Lohan, assistenten och föraren av lastbilen klarade sig utan allvarliga skador. Skådespelerskan var exempelvis tillbaka på inspelningsplats av en kommande film bara timmar efter bilkraschen.

Men efterspelet kan bli ett giftigt ordkrig.

"De försökte fly"

Föraren av lastbilen hävdar nämligen att Lindsay Lohans entourage försökte muta honom för att tysta ner olyckan, rapporterar TMZ.com.

Föraren säger också att Lohan - som han inte kände henne - försökte smita från olycksplatsen, samt att hennes assistent samlade ihop ett antal saker i bilen som han stoppade i en väska.

- Jag hade redan ringt 911, eftersom de försökte fly från platsen. De packade en väska och sedan sa föraren till mig, "nämn inte väskan för polisen".

Ska ha flera vittnen

TMZ.com skriver vidare att föraren påstår att Lohan var den som orsakade olyckan, och att han själv inte bär ansvaret för kraschen. Han ska enligt egen utsago att flera vittnen som såg hur Lindsays bil körde alltför snabbt strax innan kollisionen.

Lindsay Lohan ska enligt den amerikanska sajten vidhålla att olyckan orsakades av lastbilsförarens körsätt.

Skådespelerskan ska även ha sagt till sina vänner att bromsarna på hennes Porsche inte fungerade, vilket var anledningen till att hon körde på lastbilen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag