LISTA: Kändisar som har fixat sina tänder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Celine Dion blev kallad "Canine Dion" i början av sin karriär. Numera visar hon upp en mycket jämnare och vitare tandrad.
Carola Häggkvist fixade sex nya tänder i överkäken inför Melodifestivalen 2006.
Foto: Lasse Svensson
Tom Cruise och hans charmerande leende.
Foto: Tammie Arroyo
Madonna med guldfärgade grills i samband med hennes 55-årsdag.
Foto: Gregorio Borgia
George Clooney ska ha genomgått ett ganska rejält ingrepp efter att ha gnisslat ner sina tänder.
Foto: Gareth Cattermole
Patrick Ekwall satte in porlinständer i överkäken för några år sedan. Det kostade 5000 kronor per tand.
Foto: Lisa Mattisson Exp
1 / 7

Från bländvita till glittrande tandrader.

Allt är inte helt naturligt när stjärnorna visar upp sig på röda mattan.

Här är några kändisar som lagt tid och pengar på leenden värda en tandkrämsreklam.

Tom Cruise

De allra första bilderna från åttiotalet av Tom Cruise tänder är långt ifrån det Hollywoodleende vi är vana vid att se.

Han ska bland annat ha fixat till dem 2005, då barnens tandläkare upptäckte att även deras pappa var i behov av tillfixning - och satte Cruise i tandställning under ett och ett halvt år.


Patrick Ekwall 

Det är inte bara Hollywoodstjärnorna som känner behov av att bättra på röda mattan-smilet.

Svenska sportjournalisten Patrick Ekwall satte in porlinständer i överkäken för några år sedan - för 5000 kronor per tand.

– Det är såna här... Carolatänder. Porslinsfasader. Men jag valde inte samma grad som henne. Hon kör skala 1. Det är ingen annan som väljer det. Det är kritvitt. Det är bara i Hollywood man gör så, berättade Ekwall då för Expressen.


Carola Häggkvist

Ja, Carola har gjort det även hon. Inför Melodifestivalen 2006 skaffade hon sex nya tänder i överkäken. De nya skalfasaderna kostade runt 30 000 kronor att sätta in.

Men helt problemfritt har det inte varit. Under Eurovision Song Contest i Aten lossnade en av fasaderna.

Och sedan hände det en gång till, när hon och Rickard Engfors var på väg till Israel 2007.

– Bredvid mig satt Carola med en halv framtand, berättade Rickard för Expressen då.


Celine Dion

Kanadensiska sångfågeln Celine Dion blev i början av sin karriär lite smått taskigt kallad "Canine Dion" av en tidning i Quebec. På senare år visar hon dock upp ett jämnare och vitare leende.


Nicolas Cage

Då: lite lätt krokigt och missfärgat. Nu: spikrakt och kritvitt.

Nicolas Cage har inte bara förnyat frisyren sedan början av hans karriär - även leendet har fått sig en makeover.


Steve-O

"Jackass"-stjärnan Steve-O har gjort en riktig tandförvandling - från gulnade till kritvita. Vilket stjärnan själv tyckte var mycket nödvändigt.

– Tjejer vägrade hångla med mig, har han tidigare sagt i Jay Lenos "The Tonight Show".

Steve-O ska till och med ha fått sin tandläkare att stänga i en vecka för ingreppet.


Katy Perry, Madonna och Beyoncé.

De här kändisarna har kanske inte varit i behov av att rätta till sina tänder. Istället har trenden med grills fått artister att offra sina naturliga tandrader.

Beyoncé satte till exempel in vampyrtänder medan Katy Perry valde en glittrande version. Popdrottningen Madonna uppmärksammades när hon i tid till sin 55-årsdag satte in guldfärgade alternativ till sina vanliga tänder.


Mike Tyson

Boxaren Mike Tysons tänder har tagit många smällar genom åren. Något han till en början löste med att fylla hålen med guldtänder. Inför filmen "The Hangover" valde Tyson dock att ersätta dem med mer naturliga, vita proteser.


Lindsay Lohan

När Lindsay Lohan fångades på bild med missfärgade, brunaktiga tänder kopplades det ihop med hennes drogberoende. Nu kämpar den tidigare barnstjärnan sig igenom rehab - och visar numera upp ett mer tandläkarvänligt leende.


Victoria Beckham

Hon ler inte ofta på bild. Men när Posh Spice väl gör det finns det ingen anledning att skämmas. Så har det dock inte alltid varit. På bilder från både Victoria Beckhams skoltid och tidiga karriär är det betydligt ojämnare tandrader hon visar upp.


Chris Rock

150 000 dollar. Så mycket kostade komikern Chris Rocks gnistrande leende. Han ska ha betalat för tandläkarbesöken genom den lön han fick från "Dödligt vapen 4" med Mel Gibson.


Zac Efron

Zac Efron har gått från en helt vanlig tonårskille till flickidol. Det bland annat genom att han under en period ska ha burit tandställning för att minska glipan mellan framtänderna.


George Clooney

Även världens sexigaste man är inte helt nöjd med sitt naturliga utseende. Skådespelaren George Clooney ska ha genomgått ett ganska rejält ingrepp efter att ha gnisslat ner sina tänder.

Tandläkaren Jonathan Abenaim gav sitt expertutlåtande till tidningen Star:

– När du gnisslar tänder blir de kortare. För att återfå det ursprungliga utseendet måste tandläkaren förlänga tänderna med porslinskronor, säger han och tillägger att Clooney ser ut att ha genomgått ett "tandlyft".

Det genom att man med laser har "lyft" tandköttet.


Courtney Love

Grunge-ikonen har tidigare uppgett att hon opererat både näsan och läpparna för skönhetens skull. Men Hole-sångerskans tandrader verkar även de ha fått en makeover under karriären.


Källor: Expressen, Huffington Post och New York Daily News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.