Fotbojan ska se till så att Lindsay Lohan inte dricker alkohol eller använder droger. Foto: Hollywood.Tv / Splash News
Fotbojan ska se till så att Lindsay Lohan inte dricker alkohol eller använder droger.  Foto: Hollywood.Tv / Splash News

Lindsay Lohan fånge i sitt eget hem

Publicerad
Uppdaterad
Lindsay Lohan fick fotboja som straff för att hon gång på gång struntat i att dyka upp i rätten.
Stjärnan själv använder sin nya accessoar för att skapa publicitet.
Skådespelerskan Lindsay Lohan, 23, borde under våren ha varit upptagen med att springa på rättegångsförhandlingar gällande sina dubbla rattfyllor 2007. I stället har skandalprinsessan prioriterat andra sysselsättningar såsom shoppingrundor och party i Cannes under filmfestivalen.  Som straff för det dömdes Lindsay till att bära ett så kallat Scram-armband, en fotboja som ska mäta alkohol- och drognivåer i kroppen. Hittills har hon klarat två drogtest.

Går kurs

Vidare tvingas hon gå en alkoholkurs varje vecka och drogtesta sig var sjunde dag samt avstå helt från alkohol. Stjärnans advokat hävdade i rätten att en fotboja kunde äventyra hennes karriär. Lindsay själv vänder på steken och använder sitt nya fotsmycke som pr.
Extras exklusiva bilder visar hur hon poserar med bojan i fokus.  Fräschare än på länge sitter skådespelerskan, som nyligen gick från brunhårig till blond, i sin soffa med en bok i famnen. På bordet syns enbart burkar med läsk och energidryck.

Drog ut tänder

Nu när Lindsays kropp vilar från sprit och droger passar hon också på att ta tag i sin munhälsa. I förra veckan drog stjärnan ut alla sina fyra visdomständer.
Problemet var bara att Lindsay först inte tilläts att ta smärtstillande tabletter eftersom de skulle ge utslag i ett drogtest. Som tur var fick hon dispens av sin tandläkare. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag