Lena Ph:s vilda år – exet lägger sig i

Se mer om artisten
Lena Philipsson.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL Sweden
Lena Philipsson och hennes vänner hade kul på semestern i matchande kläder – något som fick exet Martin Björk att reagera
Foto: Instagram
Lena Philipsson på skojfriskt humör
Foto: Instagram
Martin Björk.
Foto: Stella Pictures

2019 skulle bli ett lugnt år för energiska Lena Philipsson – men det blev allt annat.

Nu reagerar ex-pojkvännen Martin Björk på hennes galna upptåg, och ger en småfräck pik.

– Jag är en sådan som plötsligt kan börja dansa vid bardisken, säger Lena Philipsson.

Nyligen gav Lena Philipsson, 53, ut ”Maria Magdalena”, sin första nya låt på nästan fem år. Den kom till efter att barnen, Saga och Noa Månfare, flyttat hemifrån.

– Jag har fått en massa tid som jag inte hade tidigare. Jag är otroligt glad för att jag hittat den här nya inspirationen, säger hon till Expressen.

Vetlandatjejen är känd för att vara ett energiknippe, och avslöjar att det egentligen var tänkt att hon skulle göra så lite som möjligt i år – men planerna skrotades.

– Det här året skulle vara ett lugnt år. Jag skulle koncentrera mig på att spela in lite nya låtar, och skriva lite nya låtar. Men sen har det blivit så att vi bestämde oss för att släppa redan nu, säger hon i ”Rix Morronzoo”.

Exet Martin Björk passade på

Inte heller i privatlivet lägger Lena Philipsson band på sig själv. Sommaren har varit fylld av upptåg och äventyr. 

Nyligen var Lena Philipsson på en uppmärksammad campingsemester tillsammans med ett gäng andra sextiotalister, bland dem Nanne Grönvall, 57. Campingresan dokumenterades flitigt i sociala medier, och hashtaggades med orden ”Bitches on tour” och ”Slamping”.

Bilderna och filmklippen från Lena Philipssons campingsemester har gillats och kommenterats tusentals gånger, och många följare hyllar artisten för hennes humor.

I en film åker gänget runt med sin husbil på ”Systembolagsjakt”, i en annan sitter Lena Philipsson i en kundvagn på köpcentret Gekås i Ullared. Under en av festkvällarna bär artisten glasögon med en penis på.  

Matchande rosa träningsdräkter var införskaffade för ändamålet, något som fick Lena Philipssons ex-pojkvän, tv- och radioprofilen Martin Björk, 48, att ta tillfället i akt. Han kunde inte låta bli att skicka en retsam passning till ex-flickvännen – och kalla henne för tant.

”Vem bryr sig om Rosa Pantern när det finns rosa tanter”, skrev han i Lena Philipssons kommentarsfält.

Därför tog det slut mellan kärleksparet

Martin Björk och Lena Philipsson var tillsammans 2004-2008, men olikheterna blev för stora och de valde att separera. I dag är han sambo och nybliven förälder tillsammans med 16 år yngre kärleken Sara Arvidsson, 32.

Förra året berättade Martin Björk för Hänt om hur han har sett på kärlek tidigare. 

– Jag tror att jag inte varit helt redo att sluta tänka att ”gräset är grönare på andra sidan” och hängt upp mig på fel saker, skapat problem som kanske inte är problem. För man tror att man ska hitta någon sorts perfektion som inte finns och existerar, säger han i intervjun. 

På frågan om varför det tog slut med Lena Philipsson säger han att de inte fick ihop det. 

– För det jag var inne på, man är ett i skede i livet när man inte får ihop det på det sättet man har tänkt sig. Och en person har en vision av hur man vill ha det och en annan har en annan. Vi fick bara inte ihop det, säger han.

”Kan börja dansa vid bardisken”

Trots Martin Björks tantpik till Lena Philipsson, så dröjer det nog innan vi får se henne i förkläde, papiljotter och handväskan i stadigt grepp nära kroppen. 

– Jag är en sådan som plötsligt kan börja dansa vid bardisken när jag hör bra housemusik eller modern hiphop och r’n’b, säger hon till Expressen.

Lena Philipsson har över tre decennier i branschen och fyllde 53 år i början av året. Hon är mycket, men hon är inte ung och lovande längre.

– Så är det ju, men jag känner lämpligt nog att branschen håller på att förändras lite i takt med att jag åldras. Jag tror att Madonna är en sådan som får gå i bräschen, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.