Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lena PH:s succé – med okända dottern utomlands

Här är några korta fakta om artisten.
Lena Philipsson klättrar på listorna med sommarlåten ”Maria Magdalena”.
Foto: Eero Hannukainen / ©Eero Hannukainen
Lena Philipssons musikvideo
Foto: Youtube
Syskonen Noa och Saga Herngren, tillsammans med pappa Måns Herngren och hans fru Katalin Herngren Bachry på premiären av ”Solsidan”-filmen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM
Lena Philipssons musikvideo
Foto: Youtube
Lena Philipsson och Måns Herngren var ett av 90-talets hetaste kändispar.
Lena Philipssons musikvideo
Foto: Youtube
1 / 7

Maria Magdalena – Lena Philipsson har återuppstått med en ny sommarhit.

Bakom den raffiga musikvideon ligger artistens 21-åriga dotter, Lena Ph pratar sällan om sina barn men väljer nu att berätta om familjesamarbetet.

”Saga min dotter har filmat”, skriver hon på Instagram.

Lena Philipsson, 53, gör comeback med ny musik, och första singeln ”Maria Magdalena” spelas redan överallt.

Låten har uppmärksammats för att den har ett modernt och rytmiskt sound – långt från de akustiska låtarna på Lena Philipssons förra album ”Jag är ingen älskling” för fyra år sedan.

Men det är inte bara låten som sticker ut – utan också musikvideon till ”Maria Magdalena”, som är inspelad i Berlin. Lena Philipsson dansar utmanande, iklädd en figursydd, blåglittrig långklänning. Framför en grafittimålad vägg skakar artisten på höfterna och svänger fram rumpan.

Nu avslöjar Lena Philipsson att det är hennes dotter som ligger bakom musikvideon. Lena Philipsson var gift med regissören Måns Herngren, 54, 1993-2001, och tillsammans har ex-paret de numera vuxna barnen Noa, 26, och Saga Herngren, 21.

”ROLIG INFO: Saga min dotter har filmat, jag regisserat och så klippte vi den ihop, allt i Berlin där hon fortfarande bor. Roligt va!!!”, skriver artisten på Instagram.

Lena Philipsson pratar sällan om sina barn i intervjuer, och har skyddat dem från offentligheten under uppväxten. Men hon står dem mycket nära, och berättade förra året om hur tufft det var när yngsta dottern flyttade hemifrån. På Instagram visade sångerskan en en bild av hur hon kramade sin dotter hårt på Arlanda.

”Hejdå till min fina Saga som åker till Berlin ....gulp. Det kommer bli så tomt här hemma nu. Men du kommer ha så roligt”, skrev hon.

”Finns här för mig”

Lena Philipsson gjorde show av ”Jag är ingen älskling”, en föreställning som gick för utsålda hus. 

En av låtarna i föreställningen tillägnades barnen. Philipsson valde då att bjuda in Måns Herngren att göra ett bildspel, som spelades upp för publiken. 

– Tänk vad tiden går. Jag vet inte om ni såg att det var Måns, barnens pappa, som hade fått göra bildspelet till just den här låten. Det tyckte jag kändes extra fint. Att det fick vara en familjeangelägenhet, att mamma sjunger och pappa gör foton. Så har vi det i vår familj, sa hon.

När ”Det gör ont”-sångerskan skilde sig från Per Holknekt, 59, 2012 var Herngren en av de som stöttade henne. 

På Facebook skrev Philipsson då om exmaken:

”Jag har dock en x-man som finns här för mig. Pålitlig snäll omtänksam renhårig”. 

Smålandsdivan berättar att ”Maria Magdalena” är en låt som handlar om henne själv, och att melodin kom till henne bakom ratten när hon var ute och körde bil.

– Jag tänkte nog att Maria Magdalena var kul, och jag heter ju det egentligen. Så det var ett ganska svängigt ord. Utifrån det sen så växte den här texten ut att handla om mig. Så det var så det blev, säger hon i ett klipp på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.