Lena Ph:s hämnd efter kärlekssveket – nya livet

Lena Philipsson
Lena Philipsson
Per Holknekt och Lena Philipsson.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Foto: IDA BERGSTEN
Foto: CHRISTINE OLSSON

Efter exmakens svek mot Lena Philipsson har hon legat lågt med kärleken. 

Sedan dess har hon setts omringad av män på krogen, festat på strippfest med Hollywoodmän och släppt en låt om åtrå. Om den handlade om någon speciell vill hon inte säga. 

– Nej, jag skiftar hela tiden, sa artisten i somras.

Lena Philipsson, 53, gjorde i julas succé som Lussan Silfverhjelm i årets julkalender ”Storm på lugna gatan” och i somras var hon ute på sin första sommarturné på 12 år. Innan dess turnerade hon med den hyllade och slutsålda föreställningen "Jag är ingen älskling" – där hon slängde kängor till höger och vänster mot sina ex. 

Mellan 2010 och 2012 var sångerskan gift med Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 58, – men äktenskapet gick i kras efter Holknekt ska ha varit otrogen.  

Artisten gick hårdast åt just Per Holknekt i sin show. 

– Per var en dålig affär, var en kass miljonär... Eller förresten förlåt, jag ber om ursäkt. Ja det var lite too much ja. Lite för mycket. Jag ber om ursäkt. Var det för elakt, sjöng hon bland annat. 

Även expojkvännen Martin Björk, 47, fick sig en känga i showen. 

Sedan dess har Lena Philipsson hämnats genom att i en liten dos berätta att hon har gått vidare i livet med andra män. 

”Aldrig hämtat hem någon från krogen”

I en intervju med Aftonbladet i somras öppnade hon upp om sitt singelliv och fördelarna och nackdelarna med att vara känd.  

– Som känd blir man ju sedd. Men man kan också dra till sig folk som inte är seriösa, som har andra baktankar. Nu vill man att det ska finnas någon koppling, någon som känner någon. Jag har aldrig hämtat hem någon från krogen som jag inte känner till.

Och uppvaktad är något sångerskan blir. I början av 2018 sågs Lena Philipsson ute på en välkänd nattklubb på exklusiva Stureplan i Stockholm. Där var det flera män som hade samlats runt henne – och visade ett stort intresse för artisten.

Strax därefter åkte hon också till Los Angeles där hon festade loss med Hollywoodstjärnor – och det gick minst sagt hett till. 

På bardisken dansade kvinnor av sig till behå, trosor och nätstrumpor. Stämningen tycktes vara på topp, från vad som syntes på filmsnuttar från artistens Instagram.

Lena Philipsson publicerade bilder från festen på Instagram där hon poserade tillsammans med kända ansikten. 

"Jon Hamm från Mad Men var jag bara tvungen att ta ett foto med", skrev hon till en bild på henne och Hamm.

I somras gav ”Det gör ont”-sångerskan också ett kryptiskt kärleksbesked. På ”Allsång på Skansen”-scenen sjöng hon en ny låt med textrader som: ”Jag vill ha dig, jag blir galen”.

När hon fick frågan om låten handlade om någon speciell svarade hon: 

– Nej, jag skiftar hela tiden. Man kan få ta till sig den. Allihopa, det är öppet.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.