Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Philipssons vilda natt med exet utomlands

Här är artisten Lena ”PH” Philipsson.
Pernilla Wahlgren beskriver festresan med orden: ”Ett overkligt äventyr”.Foto: SVEN LINDWALL
Lena Philipsson och Pernilla Wahlgren kom varandra nära i Tel Aviv.Foto: MIRIAM ALSTER
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Lena Philipsson och Måns Herngren var gifta 1993-2002. Sedan 2014 är han lyckligt omgift med Katalin Herngren Bachry.
Måns Herngren överraskade gästerna på planet, något Pernilla Wahlgren visade upp på Instagram.
Pernilla Wahlgrens Instagram.
”Redo för fest” skriver Lena Philipsson.
Foto: MIRIAM ALSTER
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: Stella Pictures
1 / 12

Lena Philipsson och Måns Herngren var 90-talets hetaste kändispar – efter det uppmärksammade uppbrottet flydde han till ”en deppig skilsmässolägenhet”.

Men på suddigt glada festbilder syns nu återföreningen mellan Lena Philipsson och hennes ex-make.

”Festliga samtal om natten!”, skriver sångerskan på Instagram. 

Under fem dygn tömdes Sverige på kändisar när många av dem flögs ner till Tel Aviv i Israel för att fira festfixaren Micael Bindefelds 60-årsdag. Bland de 140 gästerna fanns några av landets främsta politiker, idrottsstjärnor och artister – och sociala medier svämmade nästan över av bilder från den flitigt dokumenterade resan.

Redan på det chartrade planet bjöds festgänget på den första överraskningen – programledaren Sofia Wistam, 53, och regissören Måns Herngren, 54, agerade kabinpersonal i äkta SAS-dräkter från 80-talet. Båda bar högklackade pumps till flygvärdinnekjolar, och flera kommenterade glatt Herngrens ”läckra ben”.

Artisten Lena Philipsson, som var gift med Måns Herngren 1993–2002, kunde inte låta bli att skicka en gliring till ex-maken i en kommentar på Instagram:

”Så där såg han inte ut förut.”

Vänskapen mellan Wahlgren och Philipsson

Gästerna inlogerades på det exklusiva hotellet Jaffa där rummen kostar flera tusen kronor per natt. Måns Herngren bodde tillsammans med 21 år yngre hustrun Katalin Herngren Bachry, 33. Lena Philipsson däremot tillbringade de ljumna nätterna i rum 225 med en annan välkänd singelpingla – sångerskan Pernilla Wahlgren, 51. 

Lena Philipssons och Pernilla Wahlgrens band sträcker sig ända tillbaka till 80-talet, då de båda var Sveriges största popprinsessor. Om det en gång funnits rivalitet, så har nu i stället en varm vänskap vuxit fram, och under resan till Tel Aviv tycks sångerskorna ha tagit ännu ett steg i sin relation. Den nya super-duon hängde ihop som ler och långhalm hela resan. På Instagram varvas bilder av när de är uppklädda till tänderna, med skönt slappande på balkongen.

”Tisslades och tasslades i skuggan med Pernilla”, skriver Philipsson.

Den sista kvällen kulminerade festligheterna i en stor ”extravaganza gala”, där det rådde mobilförbund. I podcasten ”Wahlgren och Wistam” berättar Pernilla Wahlgren att det var ”festernas fest” och hon uppträdde i en duett tillsammans med Lena Philipsson.

https://www.instagram.com/p/B2vmb8cIw_3/?utm_source=ig_web_copy_link

Sångerskan Carola Häggkvist, 53, hyllade kvällen med orden ”glory halleluja” på sin Instagram – och avslöjade dessutom att en känd, kvinnlig artist tog ut svängarna rejält.

”Man dansade sig genomsvettig på dansgolvet tillsammans med väldigt många fler dansglada kolleger och vänner tills konditionen sa ifrån, haha. Igår var det inte jag som stängde dansgolvet – men en annan dansälskande sångerska.”

Födelsedagsbarnet Micael Bindefeldt tackar Lena Philipsson i en kommentar:

”Det är som bekant gästerna som gör festen. Tusen tack käraste Lena för tokerier, skönsång och galenskaper.”

Dagen efter galan dök det plötsligt också upp suddigt glada festbilder av Lena Philipsson som gapskrattar tillsammans med ex-maken Måns Herngren och ex-svågern Felix Herngren, 52.

”Festliga samtal om natten! Tack Carola för bilden på mig och min exmake”, skriver Lena Philipsson i sociala medier.

Lena Philipssons tuffa tider med exet

Måns och Felix Herngren skilde sig från sina fruar, Lena Philipsson och Jenny Herngren, i samma veva i början av 2000-talet, och de har tidigare berättat för Expressen att det var tuffa tider. Ett tag delade bröderna till och med samma ”skilsmässolägenhet”, något de senare använde sig av i ”Solsidan”-filmen.

– När Alex och Anna separerar, så åker han ju i väg till den där deppiga lägenheten. Det är hög igenkänning på det, sa Felix.

– Och det var ju min gamla deppiga lägenhet, fyllde Måns i.

Lena Philipsson och Måns Herngren har barnen Noa, 26, och Saga Herngren, 21. I dag är exmakarnas relation så god att de kan kalla sig goda vänner.

När ”Det gör ont”-sångerskan skilde sig från Per Holknekt, 59, 2012 var Herngren en av de som stöttade henne.

På Facebook skrev Philipsson då om exmaken:

”Jag har dock en exman som finns här för mig. Pålitlig snäll omtänksam renhårig”.

Under showen ”Jag är ingen älskling” 2016 på Cirkus i Stockholm kommenterade Lena Philipsson sitt beslut att leva som singel.

– Jag vet inte om jag orkar lära känna en ny penis, sa hon från scenen och fick publiken att skrika av jubel.

Expressen har sökt Lena Philipsson och Måns Herngren.

8 spännande detaljer inifrån Bindefeldt-festen

TRADITION. Sofia Wistam och Måns Herngren var toastmasters – precis som de också var när Micael Bindefedt fyllde 40 och 50 år.

 

MISSÖDE. Alla gästernas bagage kom bort. Ankomsten skulle ha firats med ett ”white party”, men i stället fick gästerna festa i kläderna de haft på planet.

 

LUGNANDE ORD. De partiledare som var med kritiserades för att ha åkt på resa – där Bindefeld bjöd på både mat och husrum – mitt under en intensiv period i riksdagen. Mona Sahlin, som varit med förr, kom med rådet: ”Jaja, det här blåser över.”

 

MILITÄRISK TRÄNING. Felix Herngren höll i ett tabata-pass på stranden med förinspelade diciplin-utrop från Micael Bindefeldt.

 

SPÅKULAN. Pernilla Wahlgren blev spådd under en av festligheterna och fick höra att hon ska träffa en man om sex månader, berättar hon i sin podcast.

 

SNYGGINGAR. En Instagram-bild på schlagerkvartetten Carola Häggkvist, Lena Philipsson, Charlotte Perrelli och Carola Häggkvist gjorde fotografen Bingo Rimér exalterad: ”Helvete vilka milfar”, skriver han.

 

EX-MÖTE Flera gäster mötte en gammal flamma i buffékön. Sofia Wistam och Orup, som var gifta 1989-1996, var båda på plats. 

 

FRAMFÖRHÅLLNING. Bindefeldt säger sig ha planerat festen i 10 års tid. Först i huvudet, och för fem år sedan inleddes de praktiska förberedelserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.