Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Philipsson och Holknekt separerar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Per Holknekt och Lena Lena Philipsson.
Foto: Foto Gunnar Seijbold

Lena Philipssons och Per Holknekts äktenskap är över.

Sångerskan bekräftar för Expressen.se att paret går skilda vägar.

- Jag är oerhört ledsen, säger Lena Philipsson.

De möttes av en slump och blev blixtförälskade.

Drygt ett år senare - i september 2010 - gifte sig sångerskan Lena Philipsson och Odd Molly-grundaren Per Holknekt i Skeppsholmskyrkan i centrala Stockholm. Dessförinnan hade de flyttat in i en gemensam bostadsrätt i samband med förlovningen.

Nu kan Expressen.se berätta att det kända paret går skilda vägar.

- Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför ingen annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, säger Lena Philipsson till Expressens Sofia Persson.

Lena Philipsson har tidigare varit gift med filmregissören Måns Herngren, medan Per Holknekt har äktenskapet med jazzsångerskan Viktoria Tolstoy bakom sig.

"Känns attraherande"

Philipsson och Holknekt har sällan kommenterat sitt förhållande, men gjorde ett undantag när de medverkade i "Efter tio" i oktober 2011:

- Man känner ganska snabbt om det finns någon karisma som intresserar en när man träffar en person. Och jag kände att honom kan jag tänka mig att krama. Jag såg en person som kändes varm och en karisma som tilltalar, som känns attraherande, sa Lena Philipsson då.

Även Per Holknekt har offentligt uttryckt sina känslor för Philipsson.

- Vi får ett slags behov av varandra i stället för att bara vara intill varandra, har han tidigare sagt.

"En längre paus"

Lena Philipsson är närmast aktuell som programledare för den kommande SVT-serien "Konstkuppen". Hon gör också årets officiella Pride-låt "Du följer väl med?". Philipssons succé "Min drömshow" fortsätter i höst på Rondo i Göteborg.

Under sin medverkan i förra årets "Så mycket bättre" pratade Lena Philipsson med Expressen om sina framtidsplaner. Hon sade då:

- Den senaste tiden har tanken kommit att man skulle ha en längre paus och inte fortsätta marschen framåt hela tiden. Jag skulle gärna vilja testa att vara utomlands en liten period till exempel och byta miljö.

Entreprenören Per Holknekt är aktuell med livsstilsmagasinet Miss world.

Lena Philipsson var tidigare gift med filmregissören Måns Herngren. De skilde sig 2001 och har två barn tillsammans.

Per Holknekt var under sju års tid gift med sångerskan Viktoria Tolstoy. De skilde sig i mars 2008.


Läs mer om Lena Philipsson och Per Holknekts uppbrott i tisdagens Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.