Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif Mannerström
firar guldbröllop

Firar med vänner. Leif och Lilian Mannerström planerar att fira sin 50-årig bröllopsdag i Frankrike. "Vi ska ha in i helvete roligt", säger Leif. Foto: Leif Gustafsson

Kändisar som skiljer sig har man ju hört talas om.

Men i vissa fall lever de faktiskt lyckliga i alla sina dagar: I sommar firar Leif Mannerström, 72, guldbröllop med sin Lilian Mannerström, 68, i Frankrike

- Det ska bli fantastiskt kul, berättar stjärnkocken.

Leif Mannerström är annars mest känd för att jobba hårt. Vid en ålder då de flesta ägnar sig åt mer avkopplande aktiviteter som stavgång och sudoku, kör Mannerström fortfarande hårt med arbetsdagar på uppåt 12 timmar.

Med tanke på att restaurangbranschen inte direkt är känd för sina bekväma arbetstider, så kan man lätt tänka sig att äktenskapet har krävt en förstående fru. Men i sommar då ska Leif Mannerström ha ledigt på riktigt och det ser han fram emot:

- Vi firar 50-årig bröllopsdag här snart och då ska vi ha in i helvete roligt. Vi planerar att ihop med några goda vänner hyra en båt och åka på floderna i Frankrike.

"Vi ska skryta och skrävla"

Några stopp på prestigefyllda lyxig krogar är ännu så länge inte inplanerade, upplägget är mer avslappnat och intimt:

- Vi ska laga vår egen mat och gå in och handla i alla dessa fantastiska affärer. Dricka lite goda viner och sitta med stråhatt med fötterna på bordet. Skryta och skrävla lite grann och minnas. Vi känner varandra sen länge allihop, är i ungefär samma ålder och har väldigt roligt.

Leif och Lilian gifte sig 1963 och träffades inte långt efter det att Mannerström klivit av jobbet som andrekock på Amerikalinjen. De har tillsammans barnen Petronella och Sebastian, samt även barnbarn.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!