Leif Mannerström med hustrun Lilian. Nu har flera okända syskon till stjärnkocken dykt upp. Foto: Leif Gustafsson
Leif Mannerström med hustrun Lilian. Nu har flera okända syskon till stjärnkocken dykt upp. Foto: Leif Gustafsson

Leif Mannerström fick tre okända syskon

Publicerad

GÖTEBORG. Leif Mannerströms pappa var en större kvinnokarl än vad någon visste om.

För en tid sedan började nämligen flera okända syskon plötsligt att höra av sig till mästerkocken.

- Men det kan nog dyka upp fler, säger han till EXTRA.

Han är en av Sveriges mest kända kockar, och har en meritlista lika lång som paradgatan Avenyn i hemstaden Göteborg. Även kärlekslivet har varit framgångsrikt, då han varit gift med sin fru Lilian i närmare 50 år.

Men hans pappa var en riktig kvinnokarl och var gift fem gånger.

- På hans begravning var det en stor kvinnoförsamling i kyrkan, säger Leif Mannerström.

Och kanske var de många fler än de som Leif vet om. För trots att mästerkocken redan har flera syskon, har det sedan pappans död, dykt upp ytterligare tre som plötsligt kontaktade honom.

Hemlig syster

- Den sista som hörde av sig var en som hade stått bredvid mig på perrongen i Stockholm. Men ändå ville hon inte ge sig till känna, berättar Leif.

I stället fick han ett brev där den hemliga systern avslöjade händelsen på järnvägsstationen.

- Men det fanns ingen adress, det fanns inget. Jag fick inte någon kontakt, förklarar Leif.

Han fick också ett brev från mamman till en av sina okända systrar. Den tredje ringde honom till och med.

- Jag vet inte hur det rann ut i sanden, men det var väl som vanligt att jag var så jäktad att jag inte hade tid.

Leif och hans familj blev dock inte särskilt chockade över att ha fått fler syskon. Tvärtom.

- Jag blev inte speciellt förvånad när jag fick reda på det. För det var ju en sjuhelvetes fruntimmerskarl den där mannen. Jag och mina syskon som jag känner, vi bara skrattade åt det här, det var jättekul, säger den 72-åriga stjärnkocken.

Glädjespridare

Och kanske kommer hans familj att växa och bli ännu större i framtiden. Leif Mannerström anar nämligen att det kan finnas fler okända syskon där ute.

- Det är sammanlagt tre stycken vad jag vet. Men det kan nog dyka upp fler när de får läsa om det. Det vet man aldrig, han var en stor glädjespridare, tydligen, säger Leif till Extra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag