Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Laila Bagges pik mot Gry Forssell – i radiostriden

Se reklamen för nya säsongen.
Laila Bagge. Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Gry Forssell. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Roger Nordin och Laila Bagge. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Rix FM har vässat till sig rejält med duon Laila Bagge och Roger Nordin, efter en flera år lång kamp om morgonlyssnarna har de nu gått om Mix Megapol.

Laila Bagge har teorier om varför – och berättar om relationen till konkurrenten Gry Forssell.

– De är ju duktiga också så det är inte det, det handlar bara om vad för typ av radio man gillar att lyssna på och vem vill man hänga med på morgonen, säger Laila Bagge.

Ett nytt veckorekord har uppmärksammats. Radiokanalen Rix FM gick om den konkurrerande kanalen Mix Megapol, skriver Dagens Media. Något som Laila Bagge, 46, en av programledarna för Rix FM:s morgonprogram ”Rix MorronZoo”, glatt stoltserar med på Instagram. Snabbt får hon följarnas stöd och hyllningar, och några tycks tycka att programledaren ska ta kampen mot den konkurrerande kanalens programledare, Gry Forssell, 46, ett steg längre. En följare skriver till och med och föreslår att Laila Bagge ska ta över allsångsprogrammet ”Sommarkrysset” som Gry Forssell leder. Ett förslag som Laila Bagge viftar bort.

”Haha, man behöver ju inte få hybris, Gry får köra på med sommarkrysset”, svarar hon skämtsamt på kommentaren.

En självklar tävling

Trots att hon vill poängtera att det inte finns någon personlig konkurrens mellan henne och Gry Forssell så menar hon att det självklart är en tävling mellan kanalerna.

– Vi har känt varandra sedan TV4-tiden så herregud, det är väl som med alla, TV4, TV3, Kanal 5, man gillar varandra. Sedan så är det ju bolagen som har en konkurrerande verksamhet, säger Laila Bagge.

Att det är allt fler lyssnare som väljer att lyssna på just Rix FM tror hon beror mycket på den dynamik som finns mellan henne och kollegan, Roger Nordin, 42. Duon har ett sätt att sända radio som hon tror lockar lyssnarna.

– Att vi inte är rädda för att säga vad vi tycker. Vi rör om i grytan, vi kan retas med varandra på ett hjärtligt sätt och även inte hålla med varandra. Det är det som är så härligt, förklarar hon och fortsätter:

– Sedan så har vi som mått att man aldrig ska veta riktigt vad som händer. Man måste vara med för det kan hända vad som helst.

”Lyssarna får välja”

Radiokanalen blev själva chockade över att lyssnarsiffrorna gått upp så fort. Att de nu gått om den långvariga konkurrenten beror delvis på att de nu tävlar på samma villkor, beskriver Laila Bagge och förklarar att Rix FM tidigare haft mycket färre sändare än Mix Megapol.

– De är ju duktiga också så det är inte det, det handlar bara om vad för typ av radio man gillar att lyssna på och vem vill man hänga med på morgonen. Det är det som lyssnarna får välja.

Expressen har sökt Gry Forssell.

https://www.instagram.com/p/ByTWLtaiTHY/