Kronprinsessan Victoria har tränat intensivt i många år.
Kronprinsessan Victoria har tränat intensivt i många år.

Kronprinsessan Victorias superkropp

Publicerad
Uppdaterad
Nu visar Victoria upp sin nya superkropp.
Men det är inget hon har fått gratis.
I åtta år - fem dagar i veckan - har kronprinsessan slitit på fästmannen Daniels gym.
Fram tills nu har Victoria valt att hålla en låg profil med sin stenhårda träning.
Nyligen gjorde hon ett undantag. Vid ett besök i Mainau i Tyskland visade
Victoria stolt upp resultatet av allt slit på gymmet.
I en armlös blus skymtade hennes vältränade överarmar.

Det har dock tagit tid för Victoria att komma i sådan superform. Åtta år närmare bestämt.
Det var 2001 som Victoria provade på att träna på gym för första gången. Där träffade hon stora kärleken i Daniel Westling, men blev också helt frälst i träningen.
Victoria började konsekvent träna fem dagar i veckan.
Hon varvade passen bland skivstängerna med motions-träning ute i spåren kring Drottningholms slott.Fästmannen Daniel Westling har flera gym inne i centrala Stockholm.
Det är framförallt på Master Training på Östermalm som Victoria har tränat – där tränar även prinsessan Madeleine och prins Carl Philip.

De första åren
lade Victoria sin träning sent på kvällarna– efter att Daniels gym hade stängt för de andra kunderna. Men på senare år tränar Victoria med
de andra medlemmarna. Ofta kommer hon in vid lunch och kör ett snabbt pass med
skivstänger.Flera personer i kretsen kring Victoria avslöjar att det är hennes målmedvetenhet som har varit största styrkan i träningen.

Trots långa dagar
på slottet med officiella uppdrag har Victoria ändå valt att åka till gymmet för att köra ett träningspass. Ofta tränar hon och Daniel ihop. Numera är det dock Victoria som i bland får hjälpa Daniel med skivstången – så var det inte för åtta år sedan.

Victoria och Daniel är ute och springer. Foto: Stefan Söderström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag