Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kändisparet separerar efter lång kärlekssaga

Regissören Thommy Berggren och tv-kocken Monika Ahlberg, som har skrivit ett tiotal kokböcker, har en lång historia ihop. Nu är den slut. Foto: Magnus Jönsson

Kärleken är över. Kändisparet Thommy Berggren och Monika Ahlberg har separerat.

Tv-kocken Monika Ahlberg har flyttat från huset på Djurgården till en lägenhet i stan som hon nu ska totalrenovera.

"Jag hoppas innerligt att ni följer med mig genom hela renoveringen och hejar på. Det känns som att jag behöver allt ert stöd och all hjälp jag kan få!", skriver hon i sin blogg".

Stjärnparet

Monika Ahlberg

Ålder: 52 år.

Gör: Tv-kock och kokboksförfattare.

Karriär: Är utbildad balettdansös och har skrivit ett tiotal kokböcker, till exempel "Monikas vardagsmat", "Bergs konditori på Marstrand", "Rosendals trädgårdscafé" och "Monikas menyer - för alla årstider".

Familj: Tre barn tillsammans med Thommy Berggren.

Thommy Berggren

Ålder: 76.

Gör: Regissör och skådespelare.

Karriär: Allt från tonårsidol, "Kvarteret Korpen", "Joe Hill" och "Elvira Madigan" till ene sonen i "Lång dags färd mot natt", Strindberg i tv-serie och sig själv i filmen "Muraren".

Familj: Tre barn tillsammans med Monika Ahlberg.

Regissören Thommy Berggren och tv-kocken Monika Ahlberg, som har skrivit ett tiotal kokböcker, har en lång historia ihop. Nu är den slut.

"Då har det blivit dags för mig att berätta något jag burit på ett tag. Thommy och jag går skilda vägar och jag ska lämna mitt älskade hem och min underbara trädgård här på Djurgården för att börja ett nytt liv i en lägenhet i stan! Det känns både spännande och kul!", skriver Monika Ahlberg i sin blogg och berättar att hon nu ska renovera lägenheten.

Möttes vid övergångsställe

Deras kärlekssaga började på ett minst sagt oväntat sett.

Monika Ahlberg hade tidigt siktet inställt på en balettkarriär och 1980 flyttade hon till Stockholm för att gå en vidareutbildning på Balettakademin. Tack vare flytten fann hon också kärleken i en något äldre man.

En dag råkade hon nämligen på skådespelaren och regissören Thommy Berggren - på ett övergångsställe där de började prata med varandra. När gubben slog om till grönt gick de vidare tillsammans. Därefter tar historian fart. Paret har fått tre barn, varav två är tvillingar.

- Det är enastående! En sådan känslomässigt fantastisk upplevelse så att det närmast är overkligt! Jag kan inte bli lyckligare, sa Thommy Berggren till Expressen i samband med att tvillingarna kom och har beskrivit sina barn som "änglar" för Expressen.

Men nu väljer paret att separera.

VIll inte kommentera

När Expressen pratar med Monika Ahlberg bekräftar hon att det ligger till på det sättet.

- Det stämmer, säger hon, men har inga fler kommentarer.

Expressen har sökt Thommy Berggren utan framgång.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!