Jolie planerar att ta bort äggstockarna

Foto: Fabrizio Bensch

Under våren opererade Angelina Jolie bort sina bröst efter att ha fått reda på att hon löpte stor risk att få bröstcancer.

Nu skriver People magazine att hon planerar att även ta bort sina äggstockar.

Tidigare i veckan gick Angelina Jolie, 37, ut med att hon genomgått en dubbel mastektomi under våren då hon fått veta att hon löpte en 87-procentig risk för att få bröstcancer. I tidningen New York Times berättade skådespelerskan om sitt beslut att operera bort brösten.

– Jag skriver det här för att berätta för andra kvinnor att det inte var ett lätt beslut att göra en mastektomi. Men jag är glad att jag gjorde det. Chansen att jag utvecklar bröstcancer har nu minskat från 87 procent till under 5 procent, skriver Angelina Jolie.

Hennes egen mamma Marcheline Bertrand dog i cancer 2007 endast 56 år gammal.

– Jag kan säga till mina barn att de inte behöver vara rädda för att förlora mig till bröstcancer.

50-procentig risk för äggstockscancer

I samma tidning berättade Angelina Jolie även att risken för att hon skulle få cancer även i äggstockarna var hög - 50 procent. Och nu skriver People magazine att stjärnan planerar att ta bort även dem i förebyggande syfte. Enligt People rekommenderar många läkare att man genomgår operationen i 40-årsåldern eller när man inte längre vill ha fler barn.

Vidare rapporterar tidningen att Angelina Jolies och Brad Pitts sex barn hela tiden varit deras första prioritet och att de försökt att hålla deras vardag så normal som möjligt trots sin mammas operationer.

– Hennes barn kommer alltid först för henne, säger en källa till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.