Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jills Johnsons tårar – tunga hemligheten om separationen

Så mycket bättre firar 10 år.
Det blir känslosamt i säsongens första avsnitt av ”Så mycket bättre”.Foto: TV4
”Det blev min allra första sorg, som jag upplever som väldigt bottenlös”, säger hon när hon berättar om sin skilsmässa.
Jill Johnson skriver uppriktigt om dagarna på Gotland.Foto: Instagram

Jill Johnsson var oförberedd på hur omtumlande det skulle bli när hon återvände för att vara med i jubileumssäsongen för TV4:s ”Så mycket bättre”.

I premiäravsnittet brister det för Jill Johnson när Orup tolkar en låt som påminner om hennes skilsmässa.

– Det blev min allra första sorg, som jag upplever som väldigt bottenlös, säger hon i programmet.

TV4:s ”Så mycket bättre” firar 10 år med en stjärnkavalkad. Jill Johnson, 46, återvänder till Gotland för andra gången. Hon medverkade i den sjunde säsongen 2016, och gjorde stor succé med sin känslosamma tolkning ”Open your heart” av Tommy Nilssons ”Öppna din dörr”.

Countrydrottningen var inte beredd på vilka starka känslor som skulle väckas av att komma tillbaka till Grå gåsen.

– När jag var med 2016 så var jag nyseparerad, och då visste ingen någonting. Jag var så himla rädd att det skulle märkas och synas, för jag ville ha min tid med det beslutet och den sorgen och veta att det verkligen var så jag ville ha det. Sen blev det en skilsmässa, och det blev min allra första sorg, som jag upplever som väldigt bottenlös, säger hon i programmet.

Jill Johnson skilde sig 2016

Jill Johnson skilde sig från exmaken Håkan Werner, 57, 2016 efter tjugo år tillsammans. Orup väljer att tolka en låt som påminner Jill Johnson om den mest sårbara perioden i hennes liv. Sångerskan blir så berörd att hon brister ut i tårar.

– För mig var det en låt som jag tror att vi alla kan relatera till, att jag kommer hålla huvudet högt och inte visa någon hur trasig jag är. Och egentligen handlar det om att inte visa för sin före detta partner hur ledsen man är, säger hon.

Förra året visade Jill Johnson upp sin nya kärlek, psykologen Mattias Elg, 43.

”Livet ler mot mig”, skrev hon på Instagram om kärleksrevanschen.

”Så mycket bättre”-gänget som medverkar i premiäravsnittet. Foto: OLLE SPORRONG

Exekutiva producenten: Blev inte som vi hade tänkt

Exekutiva producenten, Martin Nygren, berättar att tanken egentligen var att den här säsongen skulle ha ett mer tydligt fokus på musiken, snarare än på artisternas känslor. Ett beslut redaktionen tagit efter att fått kritik för att innehållet stundvis blivit för sentimentalt.

– Det kommer inte bli lika starka känslor i år – trodde vi. Men det visade sig att det var helt tvärtom. Första lunchen så var det i gång. De hann knappt sätta sig till bordet, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Våra beräkningar var helt fel. Vi tänkte att det kanske kan vara skönt att slippa tårar och känslor. Vi får ju lite skit för det också, att det inte är på riktigt och så. Men det gick inte att styra över.

Vad är den stora förändringen i den här säsongen jämfört med tidigare?

– Det är ett koppel av artister, de är 13 i år. Till skillnad från tidigare år då vi har haft en fast ensemble med sju artister. Här kommer folk och gästar i några dagar, de är hela tiden sju. Petter, Magnus Uggla och Miss Li är den enda som är med hela säsongen.

– Nu vet ingen vem som ska tolka vem när de går och sätter sig vid bordet. Samtalet handlar mer om ämnen som berör mer allmängiltiga saker. Det handlar mer om musik, och små brottstycken av deras karriärer. Det blir inte de gedigna porträtten som tidigare. Jag tror ändå att folk kommer känna igen sig. Man behöver förnya sig också efter tio år.

Upplägget är fortfarande att artisterna tolkar varandra. 

– Det finns två fall där det är låtar som redan är tolkade. Två undantag, ska jag vara ärlig med att säga. Resten är nya tolkningar. 

Jill Johnson: ”Tom, gråtmild och lycklig”

Countrydrottningen berättade strax innan den nya inspelningen att hon hade fjärilar i magen av nervositet.

– Det känns pirrigt, men härligt. Jag har ju gjort det en gång förut, så jag tror att jag kommer kunna njuta ännu mer den här gången, sa hon.

Men det visade sig att Jill Johnson inte kunnat förbereda sig på vilken storm av känslor den nya inspelningen skulle väcka. 

”Tom, gråtmild och lycklig!”, skrev hon på Instagram när hon lämnade Gotland.

”Overkligt att vara tillbaka. Snabba svängningar blir så bra tv! Skrattar och gråter!”.

Första avsnittet gästas av Magnus Uggla, Petra Marklund, Miss Li, Petter Timbuktu och Orup – och Jill Johnson uttrycker sin uppskattning.

”Så påfylld och inspirerad av mina kollegor! 2 meter till bords, från helt ny musik. Svårt att förklara den upplevelsen. Som att tolkningarna och känslorna går att ta på! Tänk att få vara en del av musik Sveriges famn! Det är coolt!”, skriver Jill Johnson.

”Så mycket bättre – andra sommaren” har säsongspremiär på TV4, TV4 Play och C-More lördagen den 19 oktober.

Expressen har varit i kontakt med Jill Johnson som avstår från att kommentera.

https://www.instagram.com/p/ByiGQjmCUVp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfixhttps://www.instagram.com/p/Byj73dVi_CV/

Barbro ”Lill-Babs” Svensson saknas av sina vänner i ”Så mycket bättre”

Lill-Babs är saknad av vännerna i ”Så mycket bättre”.