Jamie Oliver säger nu att han "kanske inte är den bästa föräldern." Foto: Cornelia Nordström
Jamie Oliver säger nu att han "kanske inte är den bästa föräldern." Foto: Cornelia Nordström

Jamie Oliver erkänner: Jag är ingen bra pappa

Publicerad

Jamie Oliver lär folk att äta nyttigt - och har rest runt i amerikanska skolor för att hjälpa skolbarn.

Men själv är han inte den bästa föräldern.

– Jag skulle bli chockad om något av mina barn hamnar på universitetet, säger Jamie Oliver enligt Daily Mail.

Jamie Oliver, 38, blev känd som "den nakna kocken" och har sedan dess byggt upp ett imperium kring matlagning. Bland annat har han engagerat sig i att få amerikanska skolungdomar och barn att äta nyttigare - och gjort sig ett namn genom att marknadsföra hälsosam mat.

Men när det gäller att utbilda sina egna barn är han sämre.

– Jag kanske inte är den bästa föräldern. Min dotter måste göra två timmars läxor varje kväll. Efter en timme säger jag: "Kom igen, sluta nu. Vi leker, vi hittar på något", säger Oliver enligt Daily Mail.

"Ska få tid med familjen"

Oliver är pappa till Poppy, 11, Daisy, 10, Petal, 4, och Buddy, 3.

– Jag skulle bli chockad om något av mina barn hamnar på universitetet, säger kocken.

Samtidigt har han med åren blivit allt bättre på att ta sig tid för sina fyra små.

– För tio år sedan jobbade jag sju dagar i veckan. Men när man börjar få barn förändras saker. Jag förstår det nu. Jag har två assistenter som går igenom min kalender bara för att slåss för att jag ska få tid med familjen, säger Oliver enligt Daily Mail.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag